Satya Nadella zdruncină Microsoft-ul din temelii

Noul CEO al Microsoft, Satya Nadella, a început să restructureze compania în ceea ce privește funcțiile executive, potrivit Business Insider.

Mai exact, doi executivi seniori pleacă din compania Microsoft, iar unul a fost promovat, potrivit unor informații citate de Bloomberg.

Citește și Ce a învățat Satya Nadella de la predecesorii lui

Vice-președintele executiv, Tony Bates, care a ajuns la Microsoft prin achiziția Skype și care se ocupă de strategie și dezvoltare, va pleca. Înainte ca Satya Nadella să fie numit la conducerea Microsoft, Bates era favoritul din interior pentru această funcție.

Potrivit unor surse citate de Business Insider, Bates este în discuții cu alte companii, care îl vor ca CEO. Una dintre aceste companii este GoPro.

Citește și Este oficial: Satya Nadella, noul CEO al Microsoft

Și vice-președintele executiv de marketing Tami Reller va pleca de la Microsoft. În cei peste zece ani de când lucrează la Microsoft, Reller a fost atât CMO, cât și CFO în cadrul diviziei Windows.

Reller s-a alăturat Microsoft odată cu achiziția Great Plains Software, în anul 2001. Ea a lucrat la Great Plains Software după ce a terminat colegiul, în anul 1984.

Citește și Ce provocări va avea viitorul CEO al Microsoft

Bates va fi înlocuit de vice-președintele pentru strategie avansată, Eric Ruder, iar Reller va fi înlocuită de Chris Capossela.

În ceea ce-l privește pe Mark Penn, fost vice-președinte executiv, acesta va avea un nou rol, și anume de CFO. Penn este un veteran al lumii politice în contextul în care a lucrat atât pentru Bill Clinton, cât și pentru Tony Blair.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •