Microsoft lansează aplicație de Office pentru iPad

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella și managerul general al Microsoft Office, Julia White au anunțat, joi, că vor lansa o aplicație Office pentru iPad.

Aplicația va oferi, astfel, posibilitatea utilizatorilor de iPad să aibă acces la Word, la PowerPoint și la Excel.

Lansarea aplicației Office pentru iPad vine din dorința noului CEO al Microsoft de a extinde produsele companiei sale către un număr cât mai mare de dispozitive, chiar dacă ele aparțin competiției.

De altfel, Microsoft plănuiește acum să lanseze o aplicație și pentru dispozitivele care au ca sistem de operare Androidul.

„Ceea ce ne motivează este realitatea clienților noștri”, a declarat Satya Nadella cu privire la lansarea aplicației Office pentru iPad.

Citește și Pierdere importantă pentru Microsoft: Marc Whitten pleacă la Sonos

Office este unul dintre produsele de mare succes ale Microsoft. Anul trecut a adus companiei venituri de aproximativ 180 de miliarde de dolari, iar acum Microsoft încearcă să ducă mai departe Office, către era „mobilă”, mai ales în contextul în care tabletele au început să fie preferate tot mai mult de consumatori, în defavoarea PC-urilor.

Microsoft crează de ceva vreme aplicații pentru alte dispozitive. A lansat, recent, o aplicație pentru iPhone dedicată căutării pe Bing. De asemenea, a creat și o versiune a OneNote pentru iPad.

Sursă: nytimes.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •