Gabriela Mechea este noul Director Executiv al ANIS

Gabriela Mechea este noul Director Executiv al ANIS

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, are, începând cu 14 ianuarie 2019 un nou Director Executiv, în persoana Gabrielei Mechea, care o va înlocui pe Valerica Dragomir. După 17 ani în calitate de Director Executiv al ANIS, Valerica Dragomir își va continua traseul profesional în afara organizației.

Gabriela Mechea are o experiență de peste 15 ani în poziții de top management în companii de tehnologie. Înainte de a se alătura echipei ANIS, Gabriela a condus timp de 2 ani operațiunile Vector Watch din poziția de Managing Director. În perioada august 2011 – septembrie 2015, aceasta a deținut funcția de Country Manager România în cadrul furnizorului de soluții de securitate, Avira. Anterior, Gabriela Mechea a ocupat pozițiile de General Manager al Gecad Net, 2005 – 2010, respectiv CEO al Gecad Technologies, 2010 – 2011.

“România are o șansă de creștere, iar această șansă este dată și de sectorul IT. Avem specialiști apreciați de marile companii de tehnologie pe care am reușit să-i ținem în țară și, în unele cazuri, să-i repatriem, grație ecosistemului dezvoltat în România în ultimii 20 de ani și cu aportul ANIS. Îmi doresc ca alături de echipa și membrii ANIS să aducem un nou suflu industriei în misiunea ei de a crea produse și servicii inovatoare, care vor plasa România în topul liderilor digitali. Contribuția Valericăi Dragomir la evoluția ANIS și, implicit, a industriei IT este, fără îndoială, extrem de valoroasă și țin să-i mulțumesc pentru munca depusă ”, afirmă Gabriela Mechea, noul Director Executiv ANIS.

ANIS a împlinit anul trecut 20 de ani de la înființare, perioadă în care a contribuit semnificativ, prin acțiunile sale, la promovarea României ca destinație de outsourcing cu valoare adăugată mare și la creșterea pieței interne de IT. Asociația a reușit, încă de la debut, să reprezinte cu succes interesele companiilor de IT în fața mediului legislativ, astfel încât România să poată deveni un generator de inovaţie, iar în viitor, un lider regional în materie.  

“Gabriela este un profesionist cu un parcurs impresionant în cadrul unora dintre cele mai importante organizații de IT din România. Din poziția de Director Executiv ANIS, ea va contribui decisiv la reînnoirea viziunii și imaginii asociației după 20 de ani în care organizația a sprijinit cu succes dezvoltarea industriei locale de IT. De asemenea, doresc să-i mulțumesc Valericăi Dragomir pentru efortul și pasiunea depuse în toate activitățile și proiectele desfășurate de ANIS în ultimii 17 ani și îi urez mult succes în continuare”, a declarat Teodor Blidăruș, Președinte ANIS.

Citește și Managerul agil transformă obstacolele în oportunități