Lacul lebedelor revine pe scena Sălii Palatului, cu participarea excepţională a prim-soliştilor de la Teatrul Bolshoi şi Teatrului Regal de Balet Coroana Baletului Rus din Moscova

Lacul lebedelor revine pe scena Salii Palatului cu participarea exceptionala a prim-solistilor de la Teatrul Bolshoi si Teatrului Regal de Balet Coroana Baletului Rus din Moscova 2

“Lacul lebedelor”, primul balet al lui Tchaikovsky şi cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor revine pe scena Sălii Palatului într-o distribuţie de excepţie pe 11 noiembrie 2018, ora 19.30. De această dată ne vor încânta primi solişti ai Teatrului Bolshoi, Anghelina Vlashinets şi Ivan Alekseev acompaniaţi de solişti ai Teatrului Coroana Baletului Rusesc din Moscova.

Povestea prinţului Siegfried şi a prinţesei Odette este magistral interpretată sub îndrumarea coregrafului Anatoly Emelianov, dupa coregrafia clasică a lui Marius Petipa. Anatoly Emelianov este director şi fondator al Teatrului Coroana Baletului Rusesc din Moscova în 2002, aceasta devenind în scurt timp una dintre cele mai respectate companii de balet din lume.

“Lacul lebedelor” este un spectacol inegalabil jucat pe marile scene ale lumii inclusiv în Zambia şi Kenya. Luxurianta producţie aduce pe scenă 35 balerini în costume spectaculoase.

ANGELINA VLASHINETS
Născută la Moscova, în 2008 a absolvit Academia de coreografie din Moscova (clasa pedagogului Irina Procofieva) şi a fost angajată în trupa de Balet a Teatrului Balshoi. Tot în acest an în Soci, Rusia a obţinut premiul întâi la concursul internaţional „Tânărul balet al lumii”,  organizat de coregraful nr.1 al Rusiei, maestrul de talie mondială Iurii Grigorovici. Joacă până în prezent numeroase roluri în spectacolele Teatrului Balshoi.

IVAN ALEXEEV
Născut în Voronetz în 2005 a absolvit cu menţiune Şcoala de coregrafie din Voronetz (pedagog Ludmila Sâciova) şi a fost angajat în Trupa de balet a teatrului din Voronetz. A jucat mai multe roluri, inclusiv prinţul Siegfried din „Lacul lebedelor”. În 2007 efectuează cu Teatrul un  turneu în Statele Unite unde a fost înalt apreciat în ziarul „New York Times”.
În 2008 a obţinut premiul al treilea la concursul internaţional „Tânărul balet al lumii” care s-a desfăşurat în Soci, Rusia.
Din 2011 este angajat în trupa de balet a Teatrului Balshoi unde până în prezent joacă în diferite spectacole ce fac parte din repertoriul Teatrului.

Biletele se găsesc la Sala Palatului, Stația de Metrou Unirii 1 și online pe eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro, entertix.ro, iabilet.ro, vandbilete.ro.

Citește și Șase locuri din România pe care probabil nu le-ai vizitat încă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •