Managerii estimează o creștere accentuată în comerțul cu amănuntul

Managerii estimeaza o createre accentuata in comertul cu amanuntul

Conform ultimului raport publicat de către Institutul Național de Statistică (INS), în perioada iulie – septembrie 2017 se preconizează o evoluție a activității economice. Cea mai accentuată creștere se va înregistra la cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul, urmată de industria de construcții și servicii. Schimbări minore vor fi și în comerțul cu amănuntul. Numărul de salariați va avea o majorare moderată, cu accent în comerțul cu amănuntul.

În același timp, se așteaptă creșteri ale prețurilor în toate cele patru industrii, cu excepție în servicii, unde se estimează o creștere minoră de circa 1%.

INS antenționează asupra faptului că cifrele reprezintă soldul conjunctural – adică estimările managerilor întreprinderilor – ceea ce nu trebuie confundat cu valorile unui indicator statistic.

 

Managerii estimeaza o createre accentuata in comertul cu amanuntul

În ceea ce privește industria prelucrătoare, se așteaptă o creștere considerabilă pentru activitatea de fabricare a tutunului și a băuturilor (solduri conjuncturale +43%, respectiv +41%).

Managerii sunt optimiști și în privința creșterilor profitului pentru comerțul cu amănuntul, unde este estimat un sold conjunctural +24% la volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •