Nevoia de finanţare – unul dintre principalele subiecte discutate la „IMM ReStart” la Braşov

Peste 180 de antreprenori, top manageri şi manageri ai departamentelor financiar, resurse umane, vânzări, IT sau achiziţii au participat la evenimentul „IMM ReStart – Descoperă-ţi potenţialul”, organizat pe 26 martie de Doingbusiness.ro la Braşov. Evenimentul, primul dintr-o serie ce va acoperi în 2015 cele mai importante centre de afaceri din ţară, a propus participanţilor două sesiuni de conferinţă, un workshop dedicat prezentării celor mai noi instrumente şi soluţii din sfera tehnologiei, precum şi întâlniri private cu reprezentanţii Telekom România, Bursa de Valori Bucureşti, EY România, REI Finance Advisors, SAS România şi Perpetuum Lease, pentru a beneficia de servicii personalizate de consultanţă gratuită.

Cum pot fi transpuse în practică ideile excelente, rămase însă „în sertar” din cauza lipsei de capital? Care sunt paşii pentru a trece la un alt nivel? Care sunt cele mai mari riscuri pentru o afacere antreprenorială? Cum se prezintă, la început de 2015, peisajul reglementărilor fiscale şi legislative, ce se schimbă şi în ce fel? Iată doar câteva dintre întrebările la care participanţii la eveniment au obţinut răspunsuri şi soluţii din partea reprezentanilor EY România, Allianz-Ţiriac Asigurări şi Coface România. Răspunzând uneia dintre cele mai acute provocări cu care se confruntă întreprinderile mici, mijlocii şi start-up-urile – nevoia de finanţare –, prezentările au oferit participanţilor idei şi soluţii cu aplicabilitate imediată. Astfel, reprezentanţii Bursei de Valori din Bucureşti au adus în faţa auditoriului o perspectivă nouă, prin prezentarea AeRO, o piaţă dedicată antreprenorilor şi start-up-urilor în căutare de finanţare pentru dezvoltarea afacerii şi investitorilor în aflaţi în căutare de noi oportunităţi.

Sesiunea de workshop a adus în prim plan cele mai noi instrumente şi soluţii din sfera tehnologiei, disponibile antreprenorilor în „era hiperconectivităţii”. În continuare, cea de-a doua sesiune a fost centrată pe descoperirea potenţialului prin tehnici şi instrumente de dezvoltare personală.

Printre partenerii media ai evenimentului s-a aflat şi www.managerexpress.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •