Olga Botușan, noul HR Director pentru EMEA în cadrul Stefanini

Olga Botusan, noul HR Director pentru EMEA in cadrul Stefanini

Compania de soluții IT Stefanini anunță investirea unui nou HR Director – Olga Botușan – pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Anterior, Botușan a ocupat funcția de HR Manager România / Moldova / Polonia și de Recruitment Manager pentru regiunea EMEA.

Stefanini numără peste 2.300 de angajați în zona EMEA. În calitate de HR Director, Botușan va monitoriza implementarea proiectelor de HR și va coordona întreg procesul de recrutare. De asemenea, noua poziție îi aduce și un loc la masa echipei de Executive Leadership în cadrul regiunii EMEA.

”Olga a dovedit, prin proiectele pe care le-a coordonat anul acesta si prin schimbarile aduse la nivelul echipei de HR, că poate face față cu brio noilor responsabilități care vin odată cu poziția la nivel regional”, spune Manuel Frade, CEO Stefanini EMEA. ”Sunt încrezător că, prin experiența și prin abilitățile ei, va reuși să atragă oamenii cei mai talentați de pe piață și va reuși să creeze o echipă și mai puternică, performantă și unită.”

La rândul său, Olga Botușan este pregătită pentru acestă nouă provocare și își propune adaptarea tuturor piețelor la cultura companiei. ”Poziția de HR Director pentru o regiune atât de importantă pentru Stefanini cum este EMEA e o mare responsabilitate pentru mine, dar și o ocazie de a-mi valorifica experiența acumulată, la un alt nivel, cel regional”, spune ea. ”Există diferențe în piețele pe care le voi coordona, diferențe de cultură, de abordare, de nivel a pregătirii și voi încerca să le integrez pe toate, dar și să le aduc la un numitor comun – propria noastră cultură Stefanini.”

Olga Botușan este licențiată în psihologie și are un masterat în domeniul managementului resurselor umane, ambele obținute în cadrul Universității din București.

La nivel profesional, ea are o experiență de peste 15 ani în domeniul resurselor umane, fiind angajată în companii de IT / Telecom, Consultanță sau Business Process Outsourcing (BPO). Mai mult decât atât, ea a ocupat poziții de management în ultimii zece ani, în mai multe companii multinaționale, cum ar fi HP și Accenture.

Despre Stefanini

Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 39 de țări, prin cele 88 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi. Clienții vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii sau sectorul public.