Schimbări în top managementul BNP Paribas Personal Finance

Miruna Senciuc preia conducerea sucursalei locale a BNP Paribas Personal Finance

Miruna Senciuc preia conducerea sucursalei locale a BNP Paribas Personal Finance (Cetelem România), în calitate de CEO, fiind, de asemenea, prima femeie din fruntea executivului din România. Cu o experiență de 22 de ani în domeniul financiar-bancar, Miruna Senciuc a fost numită la conducerea băncii începând cu luna iulie 2019.

„Sunt încântată de revenirea în țara mea și în compania în cadrul căreia m-am maturizat profesional. Mare parte din echipa actuală mi-a fost alături încă de începuturi și mă bucur că am din nou oportunitatea de a lucra alături de membrii ei. […] Folosindu-mă de experiența mea internațională în cadrul BNP Paribas Personal Finance, în mandatul meu, voi continua să aduc în România soluții inovatoare, să susțin investițiile în digitalizare și să fac toate demersurile pentru ca BNP Paribas Personal Finance să aibă un impact pozitiv în comunitate. În următoarele șase luni, îmi voi concentra eforturile în zona de dezvoltare, venind în întâmpinarea clienților și partenerilor noștri cu soluții și produse financiare competitive. Voi continua strategia pe termen mediu și lung, dar voi rămâne deschisă și la oportunitățile pe care le oferă piața”, a declarat Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance București.

Numirea Mirunei Senciuc în noua funcţie vine ca urmare a preluării de către Bruno Leroux a poziției de CEO al Hello Bank Republica Cehă. După o perioadă de trei ani în care condus, cu succes, sucursala din România, în paralel cu poziția din cadrul băncii din Cehia, Leroux va prelua o altă misiune importantă în cadrul grupului, fiind responsabil și de noua strategie – „Positive Impact” – pe care compania o va implementa în regiunea Europei Centrale și de Est.

„România este o piață competitivă, cu potențial ridicat și performanțe extraordinare, iar filiala locală a băncii este o piesă esențială pentru activitățile companiei în regiunea Europei Centrale. Numirea Mirunei Senciuc în fruntea executivului din România este o alegere strategică. Deși ne confruntăm cu o perioadă în care climatul politico-economic din țară este delicat, am convingerea Miruna va gestiona cu măiestrie operațiunile băncii și va înregistra rezultate excepționale pe parcursul mandatului său”, a adăugat Csilla Ihasz, CEO BNP Paribas Personal Finance Regiunea Europei Centrale.

Miruna Senciuc s-a alăturat echipei BNP Paribas în 2004, în calitate de director comercial al Cetelem IFN S.A., activând în această poziție vreme de nouă ani. Din anul 2013, a preluat conducerea Departamentul de Dezvoltare Comercială – linia de retail al BNP Paribas Personal Finance Sediul Central din Paris (2013-2016), iar ulterior a fost CEO al BNP Paribas Personal Finance Viena (2016-2019) conducând operațiunile companiei în Austria. A revenit la București în luna iulie a acestui an.

Cu peste 460.000 de carduri de credit in portofoliu și 480.000 de clienți, BNP Paribas Personal Finance Bucuresti este o entitate bancară aflată în top trei emitenți de carduri de credit din România și gestionează peste 40.000 de cereri de creditare pe lună.

Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA și banca-mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din România.

Citește și: Costin Nistor – numit Managing Director al biroului BNP Paribas Real Estate România