Statistici România urbană: obiceiurile de utilizare a cardurilor bancare

finanţe personale

Potrivit unui studiu comandat de Mastercard, 9 din 10 români din mediul urban, în România, dețin un card. Media utilizării acestuia este de două ori pe săptămână, scrie Mediafax.

Iată câteva dintre cele mai importante concluzii ale acestui studiu:

–  97% dintre cei care fac plăţi cu cardul în regim zilnic sau o dată la două-trei zile, fac acest lucru pentru cumpărăturile curente

– 15% dintre respondenți plătesc cu ajutprul tehnologiei contactless

– 3 din 4 posesori de card au declarat că aleg să plătească prin intermediul cardului pentru că nu mai vor să poarte numerar asupra lor

– aproape 50% dintre ei consideră că economisesc timp dacă plătesc cu cardul

– 1% dintre respondenţii de toate vârstele au motivat că nu ştiu să plătească prin intermediul cardului

– 65% dintre cei intervievaţi aleg plata cu cardul datorită uşurinţei în utilizare.

– 60% din totalul respondenţilor incluşi în studiul MasterCard preferă să utilizeze cardul pentru plata facturilor. Dintre aceştia, doar 12% se deplasează la Kiosk-urile dedicate plăţilor facturilor, în timp ce majoritatea aleg să realizeze plata facturilor online, prin completarea datelor cardului într-un formular.

– 58% dintre cei care obișnuiesc să facă plăți online cu cardul sunt bărbați.

Plata cu cardul este un gest obişnuit în ţările europene, precum a arunca gunoiul la coş sau a recicla pentru a proteja mediul şi ne bucurăm să vedem că şi în România ea începe să fie normalitatea şi nu excepţia„, a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager România, MasterCard, citat de Mediafax.

 

Principalele avantaje ale plăţii online cu cardul constau, pentru 52% dintre respondenţi, în timpul economisit, precum şi comoditatea utilizării cardului la plată. Totodată, 51% dintre utilizatorii de carduri apreciază că, plătind online cu cardul, pot face cumpărături de oriunde şi oricând doresc.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •