Cele mai noi tendinţe în amenajarea grădinilor

Tendinte in amenajarea gradinii (1)

Proprietarii de grădini au renunțat de mult la a folosi aceste spații doar ca o zonă dedicată exclusiv creșterii plantelor și profită de creativitatea designerilor de exterior cu privire la transformora acestor zone în adevărate spații de relaxare. Astfel, potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, printre cele mai importante tendințe de amenajare din acest an se numără crearea unei zone de socializare, utilizarea unor culori neutre în amenajare și a unor forme atipice.

Întrucât spațiul de grădină este cel mai frecventat pe timpul verii, foarte mulți români, proprietari de locuințe, au început să apeleze la specialiști în design exterior pentru a-și reda în întregime personalitatea și stilul chiar și în acest spațiu. Zonele de socializare, culorile naturale care să redea un ambient atemporal, dar și formele atipice ale spațiului, sunt printre cele mai noi cerințe ale românilor ce dețin un spațiu de grădină.

Zone de socializare și relaxare

Una dintre cele mai frecvente solicitări venite din partea proprietarilor români este crearea unor zone delimitate în cadrul cărora aceștia să-și poată petrece timpul liber alături de familie și prieteni. Astfel, în funcție de spațiul disponibil, aceștia recurg la construirea unor grătare rotunde, ce pot servi ca zonă de socializare atât pe timp de vară, cât și în sezonul rece.

Din spațiile moderne nu lipsesc nici băncile ce au în componență o jardinieră sau cele simple amplasate în jurul unor spații verzi care contribuie astfel la crearea unui colț de relaxare, oferind o notă intimă și personală ambientului.

Conform companiei, spațiile verzi  sunt din ce în ce mai căutate atât pe segmentul rezidențial, cât și în cadrul companiilor care au sediul în zonele urbane, datorită beneficiului de relaxare pe care acestea îl oferă angajațiilor. Ideale pentru o pauză sau pentru petrecerea timpului liber, zonele verzi sau colțurile de verdeață create cu ajutorul unor jardinere supradimensionate aduc un plus de valoare și inspirație în orice decor.