Cum să fii productiv când lucrezi de acasă. Cele mai eficiente metode

Munca de la birou devine munca de oriunde in lume, o tendinta cu consecinte fiscale

Pentru unii, munca de acasă vine natural, însă pentru alții lucrurile pot fi puțin mai complicate. Deși pare a avea doar beneficii, munca de acasă nu înseamnă scăderea productivității și nici volumul de muncă redus.

Cu disciplină și un program bine stabilit, poți fii la fel de productiv muncind de acasă. Iată câteva reguli pe care trebuie să le urmezi:

Nu munci în aceeași cameră în care dormi

Cu atât mai puțin în pat. Patul este locul în care dormi, la fel este perceput și de creierul tău, așa că oricât ți-ar plăcea să faci asta și oricât de comod te-ai simți în el, încearcă să îți găsești un loc în care să muncești, fie că e vorba despre o canapea sau un birou improvizat, ori masa pe care mănânci.

Citește și: COVID-19 va testa limitele multor organizații: Câteva recomandări pe care companiile le pot aplica pentru atenuarea efectelor

Planifică tot ceea ce ai de făcut în timpul zilei

Încearcă să ai un program bine stabilit și să planifici tot ceea ce ai de realizat pentru ziua în curs. O astfel de evidență te va ajuta să știi care îți sunt task-urile, cum să-ți organizezi programul și cum să le prioritizezi. Dacă ai o astfel de planificare, vei ști în orice moment ce ai făcut, cât timp ți-a luat sau ce a mai rămas. Ia în calcul și faptul că uneori pot să apară task-uri neprevăzute sau altele care pot să devină mult mai complexe decât tu ai prevăzut inițial.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

Disciplinează-te!

Dacă vrei să iei o pauză de cafea sau o gustare, termină task-ul pe care le-ai început. O tehnică simplă și eficientă care te ajută să te concentrezi pe lucrurile și activitățile care îți aduc cele mai bune rezultate este metoda Pomodoro. Aceasta are la bază împărțirea task-urilor în perioade scurte de timp, în general 25 de minute de concentrare, apoi 5 minute pauză în care poți să te ridici de pe scaun, să privești pe fereastră, îndepărtându-ți privirea de la monitor.

Fă-ți o rutină 

Rutina în acest caz înseamnă să ai câteva obiceiuri pe care le practici atunci când alegi să lucrezi de acasă. Practicate în mod regulat, acestea te pot ajuta să intri în atmosfera de lucru mult mai ușor, să lucrezi mult mai inteligent și organizat și să faci față tentației de a găsi diverse scuze să te sustragi de la biroul tău. 

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •