Cum să-ţi planifici și să-ţi prelungești vacanța în 2019

Cum sa-ti planifici si sa-ti prelungesti vacanta in 2019

Anul 2019 aduce 13 zile libere legale, în afara primelor două zile din ianuarie, dintre care opt sunt în timpul săptămânii. Echipa momondo.ro a verificat datele libere și îți dezvăluie cum poți beneficia de 35 de zile de vacanță cu doar nouă zile de concediu, alături de recomandări despre destinațiile pe care le-ai putea vizita.

Conform specialiștilor, pregătirea unui calendar în care adaugi zile naționale libere, weekenduri și zile de concediu te poate ajuta să te gândești mai ușor la planurile tale de călătorie în 2019 și, ulterior, să le pui în practică fiind mai orientat în ceea ce privește destinația, costurile, perioada de vacanță.

Finele lui ianuarie în Tenerife

Zilele libere: 24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor Române

Când să pleci în vacanță: 24 – 27 ianuarie (joi-duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

Două mituri se învârt în jurul acestei insule: faptul că Tenerife e sinonim cu sezonul estival și că te duce cu gândul la cocktailuri cu umbreluță și miros de cremă de plajă. Cu o medie de 17°C în miezul iernii, Tenerife e tot ce trebuie pentru plimbări sau excursii de-a lungul coastei, unde vei găsi destul de puțini turiști. Vizitează Parcul Național Teide și află de ce intrarea acestuia cunoaște anual trei milioane de suflete. Străbate apoi la pas „caminos reales”, drumuri croite de strămoșii „guanche” cu secole în urmă – și înfruptă-te din bunătăți marine, cartofi pregătiți în fel și chip, „arepas” și vinuri bune de mama focului. 

Când deja miroase a primăvară dă fuga în Barcelona

Zilele libere: 26 aprilie (vineri), 28 – 29 aprilie (duminică, luni), 1 mai (marți) – Vinerea Mare, Paștele, Ziua Muncii

Când să pleci în vacanță: 26 aprilie – 5 mai (vineri – duminică)

Câte zile libere trebuie să-ți iei: 2

Anul acesta este de așa natură gândit încât, dacă pui cap la cap Vinerea Mare, Paștele, Ziua Muncii și îți mai rupi două zile de concediu plătit, ies la socoteală nu mai puțin de 10 zile de călătorii.

Și dacă alegi să mergi la Barcelona, acesta e momentul în care simți că a venit vara – începi să umbli deja la hainele cu bretele, scoți sandalele și ai nevoie de o cremă de plajă. Cum ai putea să nu sorbi din priviri minunile arhitecturale gaudiene și să nu apreciezi fiecare bob de orez dintr-o farfurie de paella când tocmai ai ieșit oficial din tot ce aducea a frig, ploi și nori pe cer?

Debutul verii și ziua copilului, sărbătorite în Paris

Zilele libere: 1 iunie (sâmbătă) –  Ziua Copilului

Când să pleci în vacanță: 1 – 3 iunie (sâmbătă-duminică)

Câte zilele de concediu trebuie să-ți iei: 1

În general, cam după fiecare iarnă în care am înghețat de frig, așteptăm vacanțele de vară așa cum o focă ar aștepta o bucată de pește crud. Iar încântarea pe care o simți poate fi atât de pură și puternică, asemenea unui copil. O călătorie la Paris te poate transpune în „la vie en rose”, ca apoi să te întorci acasă sau la birou cu un „Bonjour”, așa cum l-ai tot auzit pe străzile pariziene.

Citește și Invitaţie la un concert extraordinar de anul nou – „Celebrate 2019: Classical Arias and Dances”