Cum să-ţi planifici și să-ţi prelungești vacanța în 2019

Cum sa-ti planifici si sa-ti prelungesti vacanta in 2019

Rusaliile în Amsterdam

Zilele libere: 16, 17 iunie (duminică, luni) –  Rusaliile

Când să pleci în vacanță: 15 – 17 iunie (sâmbătă-luni)

Câte zilele de concediu trebuie să-ți iei: 0

Jumătatea lui iunie și Rusaliile sunt o bună perioadă de încălzire pentru vacanța de vară pe care o plănuiești. Ai trei zile să ajungi la aeroport, să iei avionul cu direcția Amsterdam, să descoperi cât de multe încap în răstimpul acestui weekend prelungit și să te întorci acasă, cu gândul la următoarea călătorie. Este ușor să te pierzi prin centrul orașului Amsterdam, îngrămădit de canale, dar asta este parte din frumusețea lui. Explorează universul ascuns în buticuri, restaurantele cu meniuri delicioase și galeriile de top. Închiriază o bicicletă și alătură-te mulțimii care traversează străzile capitalei olandeze sau închiriază o barcă și navighează pe canale. Asigură-te că descoperi, bineînțeles, și berea artizanală.

Luna lui Cuptor în Berlin

Ziua liberă: 15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

Când să pleci în vacanță: 15 – 18 august (joi – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

Vacanța de vară e sfântă, așa că o zi de concediu plătit nu-i nici pe departe vreo extravaganță, dar ocupă-te de asta din timp. Adună-ți gașca porniți spre către capitala Germaniei. Berea, cârnații, petrecerile, arta sunt la ele acasă.

Finele lui noiembrie în Sankt Petersburg

Zile libere: 30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei, 1 decembrie (duminică) – Ziua Națională a României

Când să pleci în vacanță: 29 noiembrie – 1 decembrie (vineri – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

Nu e loc mai potrivit de unde să-ți iei rămas bun de la toamnă decât Sankt Petersburg. Adesea numit „fereastra către Europa”, această alternativă la Moscova îți va lăsa o impresie puternică în suflet.

Un Crăciun londonez

Zile libere: 25 decembrie (miercuri) – Prima Zi de Crăciun, 26 decembrie (joi) – A Doua Zi de Crăciun Când să pleci în vacanță: 21 -29 decembrie (sâmbătă – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 3

Poate nici nu-ți vine să crezi acum că următorul decembrie o să vină vreodată, dar stai să vezi cum alunecă de iute și grațios timpul. Tu i-o poți lua înainte și planifica o călătorie la Londra, unde înțelegi sensul cârnaților cu fasole la micul dejun, al opririlor în fața Palatului Buckingham când gărzile defilează, al vizitelor la muzee sau al plimbărilor la pas prin parcuri.

„Planificarea în avans a călătoriilor sau vacanțelor pentru anul care abia a început îi poate ajuta pe călătorii români să găsească mai multe oferte la bielete de avion sau cazare, să aibă timp să aleagă ceea ce li se potrivește mai bine. Odată aleasă perioada de vacanță, călătoria lor începe de fapt; căutarea informațiilor despre destinație, cazare, activități la fața locului sau tradiții pe care le-ar putea încerca, sunt deja o parte importantă din călătoria propriu-zisă, înainte de a ajunge la destinație”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Foto: Pixabay

Citește și Aplică aceste sfaturi simple și utile pentru a avea în 2019 o relație mai sănătoasă cu tehnologia