Manager, Lider sau Antreprenor?

Dorin Bodea, Senior Consultant şi General Manager Result Development

„Manager, Lider sau Antreprenor?” Iată întrebarea la care oricine ocupă o funcţie de conducere în afaceri este nevoie, mai devreme sau mai târziu, să-şi găsească propriul răspuns.

  • Managementul este ştiinţa de a produce rezultate predictibile, deci managerul este responsabil de obţinerea rezultatelor esenţiale pentru bunul mers al afacerii.
  • Leadership-ul este procesul de construire a consensului şi încrederii organizaţionale, de stimulare şi dezvoltare a potenţialului angajaţilor, deci liderul răspunde de transformarea oamenilor şi a organizaţiilor, de alinierea lor la o viziune comună.
  • Antreprenoriatul este procesul de dezvoltare a afacerii prin producerea de valoare, deci antreprenorul este responsabil să creeze un plus de valoare afacerii care să genereze un avantaj competitiv şi să aibă un impact social pozitiv.

Din aceste răspunsuri ipotetice ne dăm seama că suntem într-o capcană, într-un fel de “criză existenţială” a conducerii, că în spatele întrebării Manager, Lider sau Antreprenor? se ascunde o alta, mai specifică şi mult mai provocatoare: care este „formula conducerii”, care sunt rolurile şi competenţele-cheie care asigură o creştere semnificativă şi durabilă a performanţei afacerii?

„Manager, Lider sau Antreprenor?” se adresează celor care conduc organizaţii şi echipe, oferind idei şi soluţii inovatoare despre ce pot face şi cum pot face pentru a-şi îmbunătăţi propria performanţă, cu impact direct asupra dezvoltării afacerii.

Deci, haideţi să descoperim împreună „formula conducerii”care să ne inspire în abordarea cu încredere a problemei esenţiale: cum vom realiza o creştere semnificativă şi durabilă a valorii afacerii?

Result Development şi Mentor’s Search vă invită joi, 3 aprilie 2014, de la ora 09:00, la Hotel Intercontinental, la evenimentul: Manager, Lider sau antreprenor? Impactul rolurilor de manager, de lider şi de antreprenor asupra performanţei afacerii. Scopul şi tema centrală a dezbaterilor vizează întrebarea cum să creştem semnificativ şi durabil performanţa afacerii?.

Evenimentul este dedicat exclusiv top managementului şi este centrat pe prezentarea şi dezbaterea rezultatelor studiului inovativ la nivel mondial Manager, Lider sau Antreprenor? realizat de echipa Result Development. În cadrul evenimentului va fi lansată cartea Manager, Lider sau Antreprenor? al cărei autor este Dorin Bodea, Senior Consultant şi General Manager Result Development, doctor în economie, specializarea în management.

Participarea la eveniment se face în baza invitaţiilor emise de Result Development

Studiul Manager, Lider sau Antreprenor? a fost realizat de către Result Development şi Mentor’s Search, în perioada 2012-2013, în 27 de companii (8 multinaţionale şi 19 companii naţionale) pe 108 manageri (27 general manageri, 43 top manageri şi 38 middle manageri).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •