Cum crești productivitatea echipei tale ca manager

Cum cresti productivitatea echipei tale ca manager

Ce poate face un manager pentru a aduce, crește și menține productivitatea în businessul său?

Recrutează având două lucruri în minte: cultura organizației pe care o dezvolți și specificitățile poziției pe care o cauți.

Citește și: Cum să folosești tehnologia pentru a crește productivitatea

În prima parte, persoana pe care o cauți trebuie să fie potrivită cu valorile companiei tale și să își dorească mediul creat de ține.

Cum crești productivitatea echipei tale ca manager

În a doua, gândește-te la necesitățile pentru ca o persoană să poată îndeplini sarcinile respective: sunt mai degrabă creative, sau de organizare? Angajatul va trebui să gestioneze mai multe lucruri în același timp, sau trebuie să se poată concentra mai multe ore pe un subiect?

Trebuie să fie proactiv, sau un bun executor? Stabilește un sistem clar de promovare, pentru a le crea angajaților posibilitatea de a evolua în cariera lor. Oamenii răspund bine la povești și la competitivitate și au nevoie să înțeleagă ce pot face mai bine și unde vor ajunge dacă sunt mai productivi.

Citește și: Cele mai bune sfaturi pentru productivitatea echipelor de la distanță

Fii transparent în direcțiile de business, pentru că angajațîi să înțeleagă de ce și pentru ce lucrează. Motivația se întreține cu însemnătate. Permite-le angajaților care își doresc asta să alterneze lucrul cu cel de la distanță.

Nu îți fie teamă că vor petrece ziua în pijamale și nu vor fi deloc productivi. Dimpotrivă, pe unii alternanța îi ajută, și foarte probabil își vor petrece ziua într-o cafenea, unde apreciază muzică de fundal sau lumina.

Oferă bonusuri avantajoase, care să motiveze angajatii și să îi facă să simtă că lucrează într-un mediu care le apreciază muncă și înțelege nevoile financiare. Recunoaște întotdeauna meritele și nu lua oamenii „de buni”.

Chiar dacă este doar un loc de muncă, iar angajațîi sunt remunerați pentru munca depusă, totul este extrem de personal atunci când oamenii petrec atât de multe ore pe zi împreună.

Citește și: Trucuri prin care să îți sporești productivitatea dacă lucrezi de acasă

O recunoaștere efectivă este foarte importantă, menține motivația și, implicit, productivitatea. Alternează perioadele de muncă intensă cu evenimentele care unesc echipa în hobby-uri sau activități pe placul tuturor.

Evenimentele în echipa (nu neapărat clasicele teambuilidinguri) pot face minuni în chimia unei echipe.

Factori care afectează productivitatea

Nu uita de alte detalii care pot influența oricând productivitatea într-un business.

Tehnologia poate fi oricând un factor locomotivă pentru sarcinile de îndeplinit, sau un mod de a trage în jos rapiditatea cu care cineva poate lucra. Bugetele prea mici pot face uneori imposibil ca ceilalalti să fie productivi;

Resursele care ar fi fost necesare pentru realizarea unui proiect pot determina angajațîi să nu fie la fel de motivați să lucreze.

Citește și: Cele mai bune aplicații de productivitate și eficiență pentru micile companii

Asigura-te că beneficiezi de echipe organizate, care înțeleg ce obiective au. Motivația și dorința de lucru sunt strâng legate de însemnătatea pe care oamenii o atribuie sarcinilor.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •