Scriitorul italian Alessandro Baricco vine la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

Alessandro Baricco

Organizatorii celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania din Cluj-Napoca vă invită sâmbătă, 8 octombrie, ora 17.00, la o Întâlnire cu Alessandro Baricco, urmată de o sesiune de autografe pe cărțile traduse în limba română.

Evenimentul este găzduit de Universitatea Babeș-Bolyai în Sala Auditorium Maximum (Str. M. Kogălniceanu nr. 3).

Alessandro Baricco (25 ianuarie 1958, Torino) este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori italieni contemporani. Absolvent de Conservator și licențiat în Filosofie, a debutat literar în 1991 cu romanul „Castele de furie” („Castelli di rabbia”).

Cartea sa „Novecento. Un monologo” a fost adaptată de marele regizor italian Giuseppe Tornatore în filmul „Legenda pianistului de pe ocean” (La leggenda del pianista sull’oceano, 1998), fapt care avea să-i consolideze un renume mondial. Autor totodată de eseuri dar și publicist la ziare precum La Stampa și La Repubblica,

Alessandro Baricco a semnat romane importante pentru literatura contemporană, printre care: „Oceano mare”, „Mătase” („Seta”), „City”, „Senza sangue”, „Questa storia”, „Emaus” („Emmaus”), „Mr Gwyn”, „De trei ori în zori” („Tre volte all’alba”), „Mireasa tânără” („La Sposa giovane”). Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi iar în România ele au fost publicate de Editurile Humanitas, Univers și Polirom.

Vineri, 7 octombrie, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa scriitorului Alessandro Baricco de către Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Laudatio a fost prezentat de lect. univ. dr. Gabriela Lungu, care a tradus numeroase cărți ale lui Alessandro Baricco în limba română.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •