9 semne că îți irosești talentul la locul de muncă actual

9 semne, talent irosit la munca

Trebuie să accepți un job doar din perspectiva experienței pe care o primești, chiar dacă nu te simți apreciat? Care trebuie să fie raportul între munca și pasiunea pe care o invetești tu într-o companie și ceea ce investește angajatorul în dezvoltarea ta?

Cei de la publicația Forbes au dat un răspuns la această întrebare, cu o listă de semne care să te ajute să înțelegi dacă îți irosești abilitățile la un loc de muncă unde nu ești apreciat.

  1. Ai succese la muncă și ești mândru de ele, dar nimănui nu-i pasă.

Nu ești recunoscut niciodată pentru munca ta și pentru realizările tale. Fie că vorbim despre beneficii financiare, fie că este vorba despre acumularea experienței, întotdeauna este important să îți fie recunoscute meritele. Numai atunci când ți se spune că faci o treabă bună, te vei simți destul de încrezut în abilitățile tale și vei încerca să îți depășești limitele sau, cel puțin, să fii la fel de bun.

  1. Cei care vă evaluează performanța vă pun doar întrebarea: „Câți bani ați făcut astăzi?” sau „Câți bani ați salvat?” Nimic altceva nu contează pentru ei.

Există multe cazuri când angajatorul urmărește doar creșterea profitului, fără să îl intereseze împlinirea personală a lucrătorilor. Indiferent de motivele care te țin în acea companie, acestea nu sunt suficiente pentru a renunța la propriile necesități. Mai devreme sau mai târziu o să cedezi presiunilor, dar este preferabil să renunți mai devreme.

  1. Cândva, ai avut provocări creative la locul de muncă, dar nu le mai ai! Acum este aceeași rutină zi de zi.

Cele mai bune rezultate sunt atunci când încerci să îți depășești limitele, când vrei să fii mai bun decât ieri. Provocările creative sunt un imbold în acest sens. Vrei să cauți soluții noi, să găsești un mod diferit de a rezolva problemele. Tocmai aceste lucruri fac să fii mai productiv și să te dezvolți, să îți descoperi abilitățile și punctele forte. Dacă un ritm alert este ceea ce îți aduce satisfacție, dar nu mai găsești asta la locul de muncă actual, poate este momentul să mergi mai departe și să cauți noi provocări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •