E vreme de carnaval

Carnival of Disruption este evenimentul cel mai important pentru explorarea rolului pe care dezvoltarea organizationala (OD) il poate avea

Conferința OD NETWORK Europe 2020: Carnival of Disruption

Lumea noastră este perturbată de pandemie, apeluri pentru justiție socială și reinterpretări ale trecutului, incertitudine politică și moduri complet noi de a desfășura afaceri și a conduce organizațiile.

Folosim halate speciale pentru a ne strânge în brațe. Avem măști, pentru a ne vedea cu cei apropiați. Doar costumele și măștile elaborate ne permit să renunțăm, cel puțin temporar, la singurătatea din casele noastre pentru a trăi o fragilă și mascată prezență socială: E carnaval!

Noi modalități de a munci sunt încercate în diverse organizații; în școli și universități tinerii nu mai vor să scrie după dictare; în companii se învață altfel.

Avem petreceri interzise, sărbătoriri pe ascuns, cu elemente de circ: E carnaval!

Acestea sunt, carnavalele: evenimente unde ordinea obișnuită este răsturnată, contestată sau perturbată – sau cel puțin expusă și explorată.

De aceea, ODN Europe și-a redefinit obișnuita conferință anuală sub forma unui Carnaval al Disrupției.

ODN Europe este filiala europeană a Organizational Development (OD) Network, o asociație internațională de profesioniști care practică dezvoltarea organizațională, și care își are rădăcinile în SUA 1968, când a fost creată de către fondatori din domeniul dezvoltării organizaționale.

Într-o lume care devine din ce în ce mai complexă, organizațiile europene pot deveni mai eficace și sănătoase doar prin adaptarea și transformarea conceptelor de dezvoltare organizațională, iar ODNE conectează comunități vibrante și diverse de practicieni, creează mișcări care susțin progresul afacerilor și dezvoltă modele etice de practică.

Carnival of Disruption este evenimentul cel mai important pentru explorarea rolului pe care dezvoltarea organizațională (OD) îl poate avea și al modalităților prin care ne putem adapta profesia de OD ținând cont de turbulențele din jurul nostru.

Voci răsunătoare din domeniul OD (Margaret Wheatley, Glenda Eoyang, Gervase Bushe, Stefan Cantore) vor fi prezente între 21 și 25 septembrie, în Carnavalul desfășurat on-line.

Specialiștii de OD sunt – sau ar trebui să fie – în toate departamentele unei firme: în primul rând în conducerea strategică. Toți directorii sau cei cu „C” în numele titlului ar trebui să înțeleagă complexitatea fenomenelor organizaționale, în perioadă de criză. În fapt, ar trebui să știe toți cei responsabili pentru alții – manageri sau nu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •