Târgul de Carte Gaudeamus 2018 va avea tema centrală: România Centenar

Targul de Carte Gaudeamus 2018 va avea tema centrala Romania Centenar

Miercuri, 14 noiembrie 2018, va începe la Romexpo, cea de-a 25-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus, dedicată Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, dar şi celor 90 de ani trecuţi de la prima transmisiune a Radio România, organizatorul evenimentului. 

De asemenea, târgul de carte din această toamnă îşi sărbătoreşte cu această ocazie şi cele 25 de ediţii pe care le-a adunat până acum în colaborarea cu editurile şi cu publicul cititor.

Tema centrală a ediţiei, România Centenar, îl va avea ca preşedintele de onoare al târgului pe Ioan-Aurel Pop, şeful Academiei Române. Această temă va fi ilustrată prin intermediul unui stand reprezentativ, care va găzdui o colecţie de 600 de volume dedicate Marii Unirii, nu mai puţin de 50 de evenimente, care includ lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film şi lecturi publice. Standul România Centenar este organizat de către Primăria Municipiului Bucureşti, prin Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii din Capitală, a anunţat că instituţia pe care o reprezintă se bucură că are ocazia să aducă în faţa publicului peste 30 de poeţi din toate provinciile României, dar şi din Basarabia şi Voivodina, pregătind un „stand al unităţii şi diversităţii în cel mai echilibrat mod cu putinţă”.

„Ediţia naţională a Târgului Gaudeamus este un moment culminant al proiectului care se desfăşoară pe parcursul întregului an. Sărbătorind Centenarul, am făcut tot ce am putut ca la fiecare eveniment să avem lângă noi un istoric. Radiodifuziunea a semnat un parteneriat public cu Academia Română pentru a colabora în diferite domenii”, a explicat Georgică Severin, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. „Anul acesta, vom pune accent pe ceremonia de închidere a târgului, pentru că la eveniment vor veni mulţi dintre invitaţii care vor participa la aniversarea celor 90 de ani de Radio”, a continuat şeful Radiodifuziunii, care a explicat şi că absenţa unui invitat de onoare din străinătate pentru această ediţie Gaudeamus a fost o decizie prin care s-a încercat aducerea României în centrul atenţiei.

„Nu poţi să fii invitat de onoare la tine acasă, dar România va fi vedeta acestei ediţii”, a spus Severin.

Citește și 5 cărți clasice şi inovatoare, recomandate de Elon Musk

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •