5 cărți clasice şi inovatoare, recomandate de Elon Musk

5 carti clasice si inovatoare, recomandate de Elon Musk

Elon Musk, directorul executiv al SpaceX, Tesla și al altor companii gigant de tehnologie, pare să găsească timp să şi citească. Musk a spus că citirea unei mari varietăți de cărți – de la creaţii epice de fantezie, cum ar fi trilogia „Stăpânul inelelor”, până la cărți complexe despre Viitorul nostru prin AI – este crucială pentru succesul său.

În urma unei analize a interviurilor date de Musk și a istoricului său în social media, am compus o listă cu 5 cărți pe care antreprenorul miliardar crede că toată lumea ar trebui să le citească.

  • „Stăpânul Inelelor” de J.R.R. Tolkien

Musk a avut o porecla atunci când era un copil deștept, care creștea în Africa de Sud: Muskrat. New Yorker a spus în 2009 că „în singurătatea sa, a citit o mulțime de cărţi ce aveau la bază fantezia și științifico-fantasticul”.

Aceste cărți – în special „Stăpânul Inelelor” de J.R.R. – au sculptat viziunea lui Musk asupra viitorului său. „Eroii cărților pe care le-am citit … au simțit întotdeauna că este datoria lor de a salva lumea”, a declarat el pentru The New Yorker.

Pentru cei care au citit deja cărțile și au văzut filmele, dar vor mai mult, Amazon a anunțat serialul TV „Stăpânul Inelelor”.

  • „Ghidul autostopistului către galaxie” de Douglas Adams

În această carte de comedie sci-fi, un supercomputer găsește „răspunsul” pentru o viață semnificativă: numărul 42.

Pentru Musk, care a citit acest lucru fiind un tânăr adolescent din Africa de Sud, cartea a contribuit la gândirea lui. El a fost atât de încântat de această carte, încât în momentul în care și-a lansat vehiculul Tesla în spațiu, în februarie, a pus cuvintele „Nu vă panicați!” – care au făcut parte din coperta unor ediții ale cărții – pe ecranul central al mașinii.

Când a fost întrebat într-un interviu din 2015 despre nava lui preferată din științifico-fantastic, el a spus că aceasta ar fi cea din” Ghidul autostopistului către galaxie”.

Citește și Cum poate o mentalitate de creștere să îţi transforme cariera

  •  
  •  
  •  
  •  
  •