Unde călătoresc românii și cine vizitează România de sărbători

calatorii

Odată cu zilele naționale libere din săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie, mulți români au pus pe hârtie idei de vacanță iar majoritatea le-a transformat în călătorii. Totuși, apropierea sărbătorilor de iarnă nu îi împiedică pe aceștia să își facă alte planuri de călătorie, atât în țară, cât și în străinătate. Mai mult, se anunță numeroși călători din străinătate care vin să petreacă în România Crăciunul sau Anul Nou. La aceste concluzii au ajuns specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, care au analizat preferințele călătorilor din și către România pentru perioada 22 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017.

10 cele mai căutate destinații internaționale 

Cei mai mulți români vor pleca în perioada sărbătorilor în afara granițelor, pe primele poziții fiind Italia, Germania și Marea Britanie. Comparativ cu anul trecut, perioada 24 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, cele mai multe căutări din România de anul acesta s-au îndreptat către destinații internaționale asemănătoare, însă numărul căutărilor a crescut.

Italia a rămas în topul preferințelor românilor, având o creștere de +66% față de iarna lui 2015. Germania se află pe a doua poziție în căutări, luând locul Spaniei de anul trecut, cu +61% mai multe căutări pentru decembrie 2016 – ianuarie 2017. Marea Britanie s-a regăsit în preferințele românilor tot pe locul al treilea, înregistrând o creștere de +36% în căutări.

Dincolo de interesul față de destinații apropiate geografic de România, românii se îndreaptă și iarna aceasta către continentul Asiatic, în special către Thailanda și Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, din top 10 cele mai căutate destinații internaționale în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, cea mai mare creștere în căutări îi revine Greciei, cu +350%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •