4 moduri în care poate fi modificat spațiul de lucru pentru a crește productivitatea

4 moduri în care poate fi modificat spațiul de lucru pentru a crește productivitatea

Astăzi, companiile încep și ele să acorde din ce în ce mai multă importantă modului în care amenajează locul de muncă. Există, de altfel,foarte multe studii care arată corelația dintre spațiul de lucru și productivitate.

Compania Doist (specializată în realizarea de software-uri de productivitate) a recomandat pentru todoist.com patru sfaturi pentru cei care vor să crească productivitatea la muncă.

1.       Fii vertical

Potrivit Associated Press, în ultima vreme au căpătat din ce în ce mai multă popularite „ treadmill desks” (acele birouri care îți permit să mergi și pe banda de alergat în timp ce lucrezi, încurajându-i pe angajați să se ridice). Ideea de bază, este trebuie să ne ridicăm periodic de la birou.

Dacă ne ridicăm pentru trei ore în fiecare zi și ne mișcăm puțin, timp de cinci zile, înseamnă cam 750 de calorii arse. Pe parcursul unui an, am ajunge la 30.000 de calorii arse, spun speciliștii.

2. Planurile cu etaj deschis nu sunt benefice pentru toată lumea

Potrivit unui studiu realizat de Harvard Business Review, genul de birouri deschise în care nu mai există bariere fizice pentru a încuraja interacțiunea nu este mereu cea mai bună soluție. Spațiile deschise reduc gradul de intimidate și pot avea un efect invers, în loc să încurajeze interacțiunea, să o inhibe.

3. Creează un spațiu divers

Este bine să creezi camere cu aspecte diferite sau care să își dea opțiuni diferite. Steve Jobs, de exemplu, avea obiceiul să facă scurte plimbări prin sediul Apple atunci când căuta idei noi.

De aceea, compania Doist recomandă organizarea de spații în diferite la muncă pentru a stimula angajații în funcție de ceea ce au nevoie.

Chiar și lumina poate avea o influență puternică. Cei de la Phillips, de exemplu, au realiza un studiu care arăta că, de exemplu, creșterea luminozității poate crește productivitatea cu 8%.

4. O zonă de tăcere

O mare parte dintre angajați solicit un spațiu în care să fie liniște și în care să se poată concentra mai bine atunci când lucrează. De altfel, ei consideră că dacă nu ar mai fi atât de multă gălăgie la muncă, ar crește productivitatea.

Studiile de specialitate arată că zgomotul crește nivelul de stres, ceea ce automat duce la creșterea presiunii sangelui, la probleme digestive, dureri de cap și hipertensiune.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •