Shiatsu ne scapă de stres! [A]

Masajul practicat in cadrul cabinetului Slim Concept alunga mai intai efectele stresului

În cadrul cabinetului Slim Concept, situat în Piaţa Victoriei, puteţi apela la diverse forme de masaj, toate susţinute de către terapeutul Cătălin Ranteş, un practicant cu o experienţă pe care puțini o au în București.

Unul dintre masajele a căror eficienţă a fost dovedită deja în toată lumea se numeşte Shiatsu.

Cătălin Ranteş practică acest tip de terapie şi spune, cu mâna pe inimă, că nu a avut parte niciodată de vreun pacient care să nu fi fost mulţumit de masajul Shiatsu.

Dar, ce este Shiatsu?

Masajul japonez denumit Shiatsu este moştenitorul direct al milenarei practici medicale chineze numite „acupunctură”. Este bine cunoscut faptul că acupunctura se foloseşte de înţepătura unor ace foarte fine ţintind anumite puncte ale corpului pentru a regla disfuncţiile energiei vitale care circulă prin fiecare dintre noi.

Ki-ul, cum îi spun marii maeştrii japonezi, circulă pe nişte căi denumite meridiane. Uneori, pe aceste căi apar nişte „noduri” care blochează „alimentarea” corpului cu energie vitală în anumite zone. Astfel, ki-ul îşi pierde echilibrul şi apar diverse suferinţe care, în timp, devin boli, unele atroce. În acest moment, intervine acupunctura, tocmai pentru reechilibrarea energiei vitale.

Exact acelaşi lucru îl face şi Shiatsu.