10 moduri în care imaginația te poate ajuta să-ţi faci mai bine treaba

10 moduri in care imaginatia te poate ajuta sa-ti faci mai bine treaba

Imaginația a fost un cuvânt pe care îl auzeai la fiecare pas şi care făcea valuri atunci când eram copii (înainte să știm ce înseamnă „să faci valuri”). Cu toate acestea, de la intrarea în câmpul muncii, aproape că a dispărut din vocabularul nostru.

Și asta nu e prea bine, pentru că imaginația noastră ne poate ajuta să rezolvăm multe probleme profesionale, să inovăm și să explorăm noi oportunităţi.

Este timpul să îţi reactivezi imaginația şi îţi împărtăşim câteva resurse pentru a-ți valorifica imaginaţia.

 1. Se pare că Einstein nu a fost un geniu. El doar a fost într-adevăr, foarte bun la a-şi dezlănțui partea sa creativă. (conform Digital Tonto)
 2. De ce o femeie crede că intrăm în „Era imaginației” și cum te poți pregăti. (Forbes)
 3. Tot ce ai nevoie pentru a deveni mai creativ este o bucată de hârtie, un pix și aceste trei provocări. (Harvard Business Review)
 4. În cazul în care erai curios, acest studiu a analizat modul în care funcționează imaginația. (Popular Science)
 5. Iată șapte motive pentru care imaginația este atât de importantă pentru cariera ta. (LinkedIn)
 6. Dezvoltă-ţi imaginația punându-ţi întrebări ? +? = 10, nu 5 + 5 =?, şi alte sfaturi interesante din partea directorului executiv al programului de tehnologie de la Stanford. (Inc.)
 7. Căștile și un playlist bun pot fi tot ce ai nevoie pentru a ieși dintr-o pană creativă. (Psychology Today)
 8. Vizionarii au ştiut întotdeauna cum să-și hrănească imaginația. Acest articol împărtăşeşte metodele folosite de Steve Jobs, Bob Dylan și de inventatorul Post-it-urilor.
 9. Nu vrem să sugerăm o revoluţie la locul de muncă, dar adăugarea acestei pete de culoare în zona profesională ar putea să te ajute să-ţi stârneşti partea creativă. (The Huffington Post)
 10. Toată lumea ar putea introduce mici tehnici de meditaţie la locul de muncă: Un studiu în cogniție a constatat că anumite tipuri de meditație te fac mai creativ. (Science Daily)

Sursa: Themuse.com

Foto: Pixabay

Citește și 5 discuţii TED care te vor inspira să inovezi mai mult ca niciodată

 • 7
 •  
 •  
 •  
 •