5 discuţii TED care te vor inspira să inovezi mai mult ca niciodată

5 discutii TED care te vor inspira sa inovezi mai mult ca niciodata

Venirea cu gânduri noi și interesante poate fi dificilă, mai ales când eşti într-o rutină creativă. Însă poţi învăța – cu puțin ajutor din partea TED – cum să abordezi creativitatea din toate unghiurile, de la a veni cu o idee câștigătoare de premii la a o vinde unui șef sau unui client. După ce vei urmări aceste cinci discuții, vei fi inspirat să inovezi aşa cum nu ai mai făcut-o până acum.

  1. Înțelege de unde vin ideile bune

Scriitorului Steven Johnson îi place să sublinieze că perioada de iluminare a avut mult de-a face cu inventarea cafenelelor. Cum așa? Ei bine, el continuă să discute despre modul în care mediul joacă un rol în crearea de idei. Ce vei învăța este modul în care sunt formate, spațiile surprinzătoare care le încurajează să se formeze și procesul (lent) necesar pentru a ajunge acolo. În plus, vei ajunge să descoperi că acel concept de „epifanie” este de fapt un mit.

  1. Joacă-te un pic

Tim Brown, CEO al companiei IDEO, vorbeşte despre modul în care la adulți, judecata de la egal la egal afectează creativitatea. El subliniază că trebuie să învățăm să ne jucăm ca și copiii pentru a inspira măreția. Pentru a face acest lucru, trebuie să fim relaxați în mediul nostru și cu oamenii din jurul nostru. Practic, Brown vrea să te distrezi cu convingerile tale. Cu cât te simți mai confortabil și mai necenzurat, cu atât ideile vor fi mai bune.

  1. Lasă ideile să se amestece şi să facă echipă

Autorul britanic Matt Ridley are acest concept amuzant (dar valabil!) de idei care „fac sex” una cu cealaltă. Ceea ce vrea să spună este că, așa cum noi, ca și oamenii, suntem o combinație a celei mai inovatoare genetici, inovațiile grandioase pot fi, de asemenea, o combinație a celor mai inovatoare concepte. Acest lucru este evident, de la începutul istoriei, când noțiunile de „comerț” sau „specializare” au început să se formeze și oamenii și activitățile au devenit mai eficienți. Discuția lui îţi va arăta cum schimbul de păreri cu alții poate avea ca rezultat o prosperitate mai mare pentru toți.

  1. Află cum să răspândeşti idei

Seth Godin, un antreprenor și blogger, spune că răspândirea ideilor se rezumă la pâinea feliată. Da, așa este – dacă nu era vorba de acest concept, pâinea feliată nu ar fi existat niciodată.

Ideea discuției sale este că cunoașterea modului în care să-ți răspândeşti conceptul revoluționar este la fel de importantă ca și gândul inițial. Aşadar, îţi va spune totul despre cum să-ţi faci ideile „remarcabile”, astfel încât oamenii să le asculte, să se bucure de ele și să-și amintească de ele mult timp după aceea.

  1. Foloseşte obstacole în avantajul tău

Scriitorul și producătorul de radio Julie Burstein, în discuția despre crearea în mijlocul provocărilor, îndoiala de sine și pierderea, oferă patru exemple de indivizi care trebuiau să depășească obstacolele pentru a-și declanșa creativitatea. Discuția ei inspiră artiștii, creatorii și gânditorii să se îmbrățișeze și să învețe din provocările lor. De fapt, acești patru indivizi au reușit să-și îmbunătățească creativitatea prin folosirea acestor întâlniri pentru a recrea, restructura sau chiar abandona munca lor originală.

Sursa: Themuse.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum să-ţi împărtășeşti ideile excelente la locul de muncă

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •