4 sfaturi pentru femeile care conduc un business

4 sfaturi pentru femeile care conduc un business

Multe întrebări ale femeilor care intră în zona de business sunt legate de cum să creezi un impact în domenii predominant masculine precum tehnologie sau investiții de capital. Pentru ele și pentru orice antreprenoare la început de drum sau la o răscruce în cariera sa, menționăm câteva sfaturi ce pot ajuta la vizualizarea următorilor pași.

Fii diversitatea pe care o cauți în lumea start-up-urilor. Cunoaște cât mai mulți oameni, mergi la evenimente dedicate nișei tale. Prezența printre cei din același domeniu cu tine te va ajuta să afli diverse noutăți, să aduni idei pentru afacerea ta și, de ce nu, să creezi parteneriate.

Susține plata egală între angajații de sexe diferite. În continuare, femeile câștigă mai puțin decât bărbații, iar ca lider trebuie să te ocupi de această situație cu determinare și corectitudine.

De asemenea, când ajungi în punctul în care veniturile companiei sunt la un nivel bun, susține alte startup-uri din piața locală. Un astfel de ajutor poate schimba multe în piață și în activitatea acelor antreprenori. Nu uita că și tu ai fost în locul lor.

Cuvintele au putere așa că folosește-le cu înțelepciune și încredere. Vrem să compensăm pentru sensibilitatea feminină și astfel ajungem să folosim expresii sau cuvinte care provin mai degrabă dintr-un “vocabular bărbătesc”. Nu trebuie să existe rușinea de a te exprima feminin și în același timp să fii puternică și sigură pe ceea ce spui, la fel cum bărbații pot rămâne încrezători în ei înșiși în momentele de sensibilitate.

Nu mai cere, ci începe să oferi. Începe prin a te gândi la ceea ce poți oferi tu și împărtășește asta în mod deliberat printr-un blog, voluntariat sau orice altă metodă preferată. Cu cât vei ajuta mai mult oamenii din jur, cu atât vei atrage atenția unor mentori de top, sfaturi de business și alte resurse folositoare.

Sfaturile de mai sus aduc un mesaj puternic legat de generozitate și învățare. Succesul nu se obține cu o atitudine dificilă, a alege să lucrezi singur/ă și a lupta indiferent de consecințe. Multe uși se pot deschide dacă te oprești din a bate la altele și o deschizi pe a ta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •