Cum poate supraviețui afacerea ta în timpul pandemiei de COVID-19

Sondaj BestJobs: Angajatii romani nu cred ca ar trebui reintrodusa starea de urgenta

Lumea este într-o pauză dificil de înțeles. Având în vedere că pandemia de COVID-19 colapsează serviciile de asistență medicală în unele zone geografice, observăm, de asemenea, o încetinire economică masivă care perturbă practicile comerciale convenționale (întreprinderi și IMM-uri) și provoacă pierderi financiare și de oportunități din care o mulțime de companii nu se vor putea recupera.

Criza financiară în pragul căreia ne aflăm în prezent duce o mulțime de afaceri spre ruina financiară și are, de asemenea, un impact sever asupra întreprinderilor care sunt încă pe linia de plutire, scrie business.com.

1. Supraviețuire: Ghidul pentru conducerea unei afaceri pe timp de pandemiei

Nimeni nu a văzut asta venind, așa că nu fii prea dur cu tine. Este ca o invazie și toți încercăm să înțelegem ce se petrece. Totul este cu susul în jos. În patru luni, măștile au devenit noua normalitate. Câteva luni în urmă, guvernele ne spuneau să lăsăm măștile pentru medici, iar acum suntem aici – măștile sunt din nou normale.

Lecția de aici este că trebuie să fim pregătiți pentru orice în timpul unei pandemii. Ca o afacere care se luptă să-și găsească forma, trebuie să experimentezi, să te adaptezi și să evoluezi. Lumea trece printr-o schimbare fără precedent. De dragul familiei tale și al familiilor care depind de tine pentru traiul lor, pivotează-ți procesul și construiește ceva care să funcționeze pe moment.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Peisajul comerțului electronic a înregistrat o creștere fenomenală, dar nu la toate categoriile. Vânzările de bbilete de avion, călătorii și turism, precum și vânzările de îmbrăcăminte au avut lovituri masive. În timp ce unele întreprinderi s-au confruntat cu falimentul, altele au reușit să se concentreze pe categorii care înregistrează o creștere masivă.

Un exemplu în acest sens este Denny’s, care a pivotat de la modelul convențional de restaurant, la livrări. A sosit momentul jocului inteligent: Concentrează-te pe eșecul rapid, aflați ce funcționează și ce nu și începe să dezvolți afacerea acum. Cu cât faci asta mai devreme, cu atât mai repede lucrurile vor începe să se redreseze din nou.

Când nu poți construi, condu cu înțelepciune

Timpul este esențial. Întreprinderile sunt „blestemate” cu închideri masive, noi protocoale de siguranță, al doilea val de infectări și multe altele care urmează.

Procesul uman a fost perturbat, iar oamenii nu sunt pregătiți pentru un angajament pe termen lung. Acesta este momentul ideal pentru a îți reevalua poziția pe piață.

Experiența clienților ne vine în minte atunci când discutăm despre oameni și ezitărea lor de a se angaja. Un exemplu de companie care lucrează la evoluția experienței convenționale a utilizatorilor este Mil.k Alliance, o platformă blockchain care agregă puncte de recompensă ale companiilor de servicii din sectoarele de călătorie, agrement și stil de viață.

Imaginează-ți cele mai afectate industrii care se reunesc pe o singură platformă și le spune clienților lor: „Vă vom asigura că puteți colabora la toate serviciile noastre, cu respectarea loialității și a recompenselor”.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Acesta nu este un moment pentru a renunța, ci pentru a te ridica, pentru a construi sinergii și alianțe care arată clientului tău că vei fi pe baricade pentru o perioadă lungă de timp. În esență, trebuie să conduci într-un mod experimentat și matur.

2. Școala se face acasă și acesta este un lucru bun

Mulți dintre voi ar putea fi foarte familiari cu învățatul de acasă și acesta este un lucru bun – nimeni nu vrea să-și trimită copiii afară în timpul unei pandemii. Însă încordarea pe care o au părinții de a gestiona învățatul acasă este imensă în aceste zile. Este la fel când vorbim despre muncă (pentru mulți dintre noi în sectorul corporativ, tranziția, deși bruscă, a fost gestionabilă).

Fiecare acțiune desfășurată în școli și birouri trebuie replicată în mediul de acasă acum, astfel că locuințele au devenit centre de învățare și de lucru. Trebuie să înțelegem că există modalități de a stimula productivitatea de acasă, dacă putem afla cum să optimizăm practica.

Ca organizație, trebuie să înțelegI că obținerea a ceva făcut într-o zi este un mod eficient de a scala, dar cu un timp limitat într-o zi, aceasta este o provocare care ar trebui rezolvată – optimizarea unei zile de muncă sau de școală ajută pe toată lumea. Deși fragmentată, tehnologia este acolo. Organizarea și transformarea ei într-o experiență plăcută este ceea ce ne va ajuta să evoluăm – iar această pandemie ne-a oferit un fel de test pentru a face acest lucru într-o soluție viabilă.

Ceea ce construim este viitorul

Întreprinderile care pot părea să supraviețuiască acestei crize vor face parte dintr-o structură globală diferită. Există țări care se află foarte mult în urmă cu privire la conectivitatea la internet, incluziunea financiară, telehealth și servicii virtuale etc.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

Această pandemie pivotează planeta. Convenția nu este valabilă, pentru că nu mai funcționează. Nu mergeți la o bancă pentru a tranzacționa; a face asta de acasă este cel mai sigur lucru de făcut (imaginați-vă această afirmație dacă ați fi într-o țară din lumea a treia, în care simpla mențiune a plăților digitale ar duce la știri despre hackerii care retrag banii din contul tău)

Ceea ce vedem acum este unul dintre cele mai agresive crize financiare și globale. În esență, construim viitorul acum. Va fi digital, va fi agil și va fi nou. Ca o afacere care caută să supraviețuiască și să prospere în această lume nouă, trebuie să te străduiești să înțelegi tehnologia și să-ți pui cei mai buni oameni să profite de ea.  

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •