Cum pot microîntreprinderile să economisească bani

Salariile specialistilor romani in marketing, PR și publicitate, printre cele mai mici din regiune

Să știi cum să economisești când deții o microîntreprindere este esențial dacă vrei să faci profit sau să te extinzi. Alegeri simple precum folosirea unor anumite intrumente, software-uri, aplicații sau sarcini automatizate fac o mare diferență la finalul cheltuielilor.

Să reduci cheltuielile nu necesită mult timp sau efort. Iată câteva reguli simple prin care îți poți face microîntreprinderea flexibilă din punct de vedere finanaciar:

Ia mai multe decizii benefice pentru mediu

Să fii eco înseamnă să reduci costuri și ajută totodată mediul. Poți schimba becurile clasice din biroul tău cu LED-uri, care reduc consumul de electricitate și îți oferă o lumină mai bună. Unde e posibil, folosește senzori de lumină ca să reduci consumul de electricitate.

La prima vedere, nu pare că dai mulți bani pe hârtie, dar împreună cu tonerul, cerneala, etc, se adună. Roagă angajații să folosească e-mailul ori de câte ori este posibil. Multe contracte pot fi digitale și astfel reduci costul hârtiei.

Închide computerele la finalul unei zile. Roagă-ți angajații să își oprească computerele și să folosească un timer sau opțiunea standby pentru desktopurile lor.

Fii flexibil când angajezi oameni

Cu schimbările în tehnologie și în forța de muncă, să angajezi freelanceri independenți poate aduce multe beneficii unei microîntreprinderi, scrie business.com

Poți asigura condiții de muncă flexibile și poți apela la aceștia strict când ai nevoie.  Într-un spațiu economic volatil, angajații freelanceri pot deveni un avantaj privind economisirea.

Automatizează-ți operațiile

Tehnologia ne permite să economisim bani și să ne gestionăm afacerile în moduri inteligente, care nu au fost posibile acum cinci ani. Există plăți online, software open source, aplicații și multe alte modalități prin care puteți reduce costurile proiectului utilizând tehnologia.

Software-ul de salarizare, de exemplu, poate efectua toate funcțiile unui administrator de salarizare. Software-ul de salarizare vă ajută să calculați salariile angajaților, să plătiți angajații în mai multe moduri și să te asiguri că afacerea  respectă toate reglementările fiscale federale și de stat.

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •