Când e nevoie să angajați un manager de resurse umane

Cand e nevoie sa angajati un manager de resurse umane

Un manager de resurse umane lucrează cu conducerea superioară pentru a proiecta și implementa strategii pentru oameni și pentru a vă asigura că organizația dvs. are echipa potrivită. Un manager de resurse umane talentat face mai mult decât sarcini administrative (de exemplu, salarizare, beneficii, siguranța angajaților, respectarea companiei), de asemenea, ajută la menținerea dezvoltării organizaționale și a angajaților (de exemplu, recrutare, angajare, relații angajator-angajator, creșterea angajaților, cultura companiei) .

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Un manager de resurse umane se asociază de obicei cu alți membri superiori ai echipelor de conducere pentru a îndeplini două tipuri diferite de roluri: tranzacțional și transformator, scrie business.com.

Rol tranzacțional: un manager de resurse umane se asigură că angajații sunt plătiți corect; practicile, politicile și procedurile organizației sunt conforme cu legile relevante locale, de stat și federale; iar managerii și angajații sunt instruiți și conștienți de ceea ce se așteaptă de la ei pentru succesul continuu în organizație.

Rolul transformațional: Bazându-se pe necesitatea rolului tranzacțional, managerul de resurse umane poate prelua un rol strategic mai mult prin influențarea priorităților și strategiilor organizaționale cheie și prin implicarea în discuții și activități de conducere.

De ce o companie are nevoie de un manager de resurse umane?

Un manager de resurse umane poate fi foarte benefic pentru compania dumneavoastră. Înțelegerea motivelor angajării unui manager de resurse umane vă poate ajuta să stabiliți dacă este în interesul dumneavoastră să adăugați unul la echipa dvs.

1. Aveți nevoie de cineva care să vă ajute să păstrați conformitatea legală

Un manager de resurse umane ajută organizațiile să mențină conformitatea legală și să atenueze riscurile. Având un angajat neantrenat care să gestioneze funcțiile de resurse umane, puteți risca mult, deoarece probabil nu vor cunoaște domeniul de aplicare complet al legilor locale, de stat și federale asociate cu resursele umane. Deși un manager de resurse umane poate fi o completare excelentă pentru orice echipă, în unele cazuri, este posibil să fiți obligat în mod legal să angajați unul.

Fiecare manager de resurse umane ar trebui să aibă cunoștințe aprofundate cu privire la obligațiile de angajare și de conformitate specifice industriei și locației companiei lor, precum și cerințelor legale federale și reglementărilor guvernamentale de raportare care afectează funcțiile HR.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

2. Sporirea satisfacției și păstrarea angajaților

O abilitate mai bună de a crește dezvoltarea și satisfacția angajaților este un alt beneficiu al unui manager intern de resurse umane. Un manager de resurse umane vă poate ajuta să construiți cariere și strategii de creștere a angajaților care îi mențin pe angajați pe drumul cel bun pentru a-și atinge obiectivele. Acest lucru poate crește satisfacția angajaților, ceea ce crește productivitatea și păstrarea mai îndelungată a angajaților.

Managerii de resurse umane se concentrează, de asemenea, pe problemele intre angajați, deoarece acestea se referă la muncă – de exemplu, gestionarea situațiilor de hărțuire la locul de muncă. Michael Trust, lider în resurse umane și mediator certificat la Michael Trust Consulting, a spus că, deși un manager de resurse umane se poate implica în viața personală a angajaților atunci când astfel de probleme au un impact asupra locului de muncă, aceștia nu sunt acolo pentru a fi un terapeut profesionist (cu excepția cazului în care sunt autorizați).

„HR este o profesie, la fel ca orice alt rol profesional, și ar trebui tratată ca atare”, a spus Trust. „HR-ul se implică adesea în evenimente sociale pentru organizație, dar preluarea conducerii acestor evenimente îi îndepărtează de activitatea lor de HR”.

3. Prețuiți cultura companiei

Puteți lua în considerare angajarea unui manager de resurse umane dacă acordați o importanță deosebită culturii companiei. Când aveți o afacere mică, angajarea unui specialist pentru promovarea culturii poate părea nesemnificativă, dar poate fi foarte benefică pe măsură ce compania dumneavoastră crește. Un manager de resurse umane care vă înțelege temeinic afacerea de la început va avea un avantaj în a se asigura că misiunea și valorile companiei dvs. sunt menținute în întreaga companie. Aceștia vor putea angaja oameni care întruchipează cultura companiei dvs. și îi pot instrui pentru a o menține prosperă în fiecare departament.

Citește și: Ce să mai faci cu 2020?

„Echilibrarea nevoilor afacerii cu nevoile angajaților vorbește despre cultura generală a unei organizații”, a spus Stafford. „Stabilirea și menținerea acestei culturi ar trebui să fie o responsabilitate a tuturor liderilor din cadrul unei organizații și, deseori, funcția de resurse umane este privită ca un lider, partener și purtător al acestei culturi organizaționale. Este un rol important pentru companiile care sunt serioase în ceea ce privește cultura lor”.

Când ar trebui o companie să angajeze un manager de resurse umane?

În unele cazuri, sunteți obligat legal să angajați un manager de resurse umane odată ce aveți un anumit număr de angajați. De exemplu, multe reglementări de stat încep să intre în vigoare odată ce un angajator ajunge la cinci, 10 sau 15 angajați”, a spus Trust.

Aceste cerințe minime depind de forma companiei și de ce tip de lucrători aveți. Chiar dacă nu vi se cere legal să angajați un manager de resurse umane, totuși, puteți beneficia în continuare de angajarea unuia. Aveți nevoie de cineva din personal care înțelege în mod adecvat riscul și necesitatea respectării normelor de aplicat pentru afacerea dvs.

Sursă foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •