Cum să începi un business online (I)

Cum sa incepi un business online

Companiile cu activitate online pot lua diverse forme. Iată câteva direcții despre cum poți aplica niște principii de bază. Înainte de toate, ce este un business online și pentru cine se potrivește?

În 1989, Sir Tim Berners-Lee a inventat World Wide Web. Două decenii mai târziu și o comunicare schimbată, fluxul de informație și lumea afacerilor sunt schimbate radical. Internetul a creat o nouă generație a milionarilor și câțiva miliardari, de la conceperea sa. După crearea sa, globalizarea a avut un nou sistem și antreprenorii au căpătat noi căi pentru a-și promova afacerile.

Frumusețea afacerilor online este dată de faptul că pot fi abordate de către aproape oricine. Nu trebuie să ai un master la Harvard pentru a reuși. Îți poți începe operațiunile de oriunde, atâta timp cât ai acces la internet și câteva cunoștințe de business.

Poți începe cu o implicare redusă, part-time sau la nivel de hobby până te decizi în a te angaja într-un proces mai amplu. Afacerea poate începe după ce îți cumperi un tricou retro și prietenii te întreabă de unde ți l-ai luat. De fapt, aceasta este povestea unui magazin online, Truffleshuffle.com, care a început ca o aventură part-time.

 

Pe ce model de afacere poți merge?

Odată ce ai stabilit cât timp, bani și resurse poți dedica pentru afacerea ta online, trebuie să te decizi asupra modelului de business pe care vrei să îl urmezi.

Poți alege unul singur sau le poți combina pe următoarele:

  • E-commerce: este cel mai apropiat de modelul tradițional al achiziției. Cu un astfel de website, poți vinde un produs sau serviciu. Clienții cumpără direct de pe site și produsele sunt livrate sau descărcate.
  • Publicitate: scopul acestui site este să atragă cât mai mulți vizitatori. Conținutul prezentat este, de obicei, gratuit pentru user, oferindu-se informații importante sau surse de amuzament.
  • Abonamente: asemănătoare cu site-urile pentru publicitate, însă exista un cost pentru abonament ca să se obțină accesul către aceste informații.
  • Premium: varianta de bază a serviciilor este oferită gratuit, însă alte diverse facilități sunt livrate contra-preț.

Urmăriți articolele din aceeași serie pentru mai multe sfaturi dedicate celor la început de drum în antreprenoriat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •