Itinerama – „Explorator în Bărăgan”

Nicapetre este un artist apreciat la nivel mondial pentru varietatea tehnicilor si pentru complexitatea operei sale

Primul ghid turistic multimedia dedicat regiunii Bărăganului – Ghid audio, tururi virtuale digitale și obiecte arheologice în format 3D

Proiectul Itinerama „Explorator în Bărăgan” vă invită să descoperiți bogățiile patrimoniului material și imaterial din zona Bărăganului, odată cu lansarea primului ghid turistic online destinat exclusiv regiunii din sud-estul României.

Ghidul, accesibil pe site-ul itinerama.ro/baragan, va include în primă fază prezentarea a 60 de obiective turistice – multe dintre ele descoperite de către echipa proiectului în aproape trei luni de cercetare a regiunii – însoțite de fotografii realizate de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu. Imaginea pitorescului Bărăgan este completată de o serie de filmări aeriene.

„Explorator în Bărăgan” include și patru tururi recomandate prezentate sub forma primului ghid audio al regiunii:

  • Bărăganul de sud (include cele mai importante obiective din Călărași și Ialomița);
  • Bărăganul de sud la Nord, pe Dunăre (include obiective din Călărași, Ialomița și Brăila);
  • turul conacelor din Bărăgan;
  • turul lăcașurilor de cult din Bărăgan.

„Într-unul dintre cele mai recente ghiduri turistice dedicate României, orașul Brăila este prezentat din punct de vedere cultural în mai puțin de o pagină, iar mențiuni despre județele Ialomița și Călărași lipsesc cu desăvârșire. Prin „Explorator în Bărăgan” aducem în fața publicului o regiune cu un patrimoniu cultural și natural bogat și unic în România și în Europa”, spune Cristian Curus, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

Primul muzeu 3D al Bărăganului și tururi virtuale

Vase de cult și figurine vechi de peste 6.000 de ani, tablouri de la începutul secolului al XIX-lea, dar și un pelican creț (specie strict protejată) sunt doar câteva dintre obiectele care vor fi prezentate în format 3D pe platforma itinerama.ro/baragan.

În total, într-o primă fază, vor fi prezentate 40 de obiecte, selectate din patrimoniul a patru muzee partenere – Muzeul Județean Ialomița din Slobozia, Muzeul Dunării De Jos din Călărași, Muzeul Carol I Brăila și al Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Oltenița.

Citește și: Scrisoare către mine, antreprenorul de peste un an

  •  
  •  
  •  
  •  
  •