Fraze pasiv-agresive care îți pot distruge afacerea

Fraze pasiv-agresive care iti pot distruge afacerea

Comportamentul pasiv-agresiv este frustrant pentru ambele părți implicate. Este neproductiv și te face pe tine și pe ceilalți să ai mai puțină încredere la locul de muncă. Iată câteva fraze pasiv-agresive și semnificația adevărată dins patele lor, astfel încât data viitoare când le vei întâlni să știi cum să procedezi într-o manieră mai productivă.

„Bine!”

Când cineva îți spune „bine”, înseamnă mai mereu opusul. Potrivit Signe Whtison, în cartea Psychology Today, persoanele pasiv-agresive folosesc fraze precum „bine”, pentru a își exprima furia indirect și de a încheia direct comunicarea.

„Nicio grijă”

De fapt, ai griji. Cristine Schoenwald elaborează în Thought Catalog că „asta s-ar traduce ca- încerc să nu-mi fac griji, dar de fapt înseamnă du-te naiba! Nu o să spun ce simt cu adevărat, dar o să țin în mine până explodez”

„Dacă vrei neapărat”

Acest lucru poate părea a fi ceva bun în primă instanță, dar nu vă lăsați păcăliți. Ori de câte ori spui asta, ești de fapt noncommittal. Poate părea că ești de acord cu planul, dar înăuntru nu ești atât de încântat. Pur și simplu nu știți cum să comunicați aceste sentimente, sau vă puteți gândi că cealaltă persoană va fi supărată, scrie entrepreneur.com

„Mulțumesc anticipat”

Altă frază care pare inocentă la prima vedere. Dar înseamnă de fapt că oamenii pe care i-ai rugat ceva sunt cam obligați să o facă. Asta strică relațiile cu persoana respectivă.

„Am rămas surprins/confuz/curios când am auzit..”

Când auzi fraza este de obicei se ascunde o critică deghizată, care nu vrea să iasă la suprafață. Ascunde o dezamăgire fără a fi nevoie de o confruntare directă, însă are o mare greutate.

„Nu sunt supărat”

E o frază comună pentru oamenii care se tem să spună lucrurile în față. De obicei ascunde multe, inclusiv faptul că persoana nu e în stare să comunice corect, refuză să aibă o discuție profundă, sau fuge de respnsabilități.

„În fine”

Ai să auzi de multe ori fraza asta de la oameni care vor să încheie conversația și sunt furioși. Îi face și pe cei cărora le-o spui să fie la fel de furioși și duce discuția într-o zonă deloc confortabilă. Învață să comunici clar ce te deranjează și încheie o conversație atunci când o începi, fără să zici „în fine”, lcuru care denotă lipsă de respect pentru cel cu care vorbești.

„Deci…?”

Cum poate un cuvânt din patru litere să aibă atât de mult impact? De obicei este urmat de un text care este fie ciudat, fie denotă o stare de agitație. ”Deci..mai mergem la film diseară”, „deci…ai primit mesajul meu?” . Persoana care o folosește este agitată pentru că încă nu ai răpsuns clar la ceva.  Și asta e o problemă.

„Mă întreb ../doar mă întreb..”

Vezi asta în scris atunci când cineva își cere ceva nerezonabil. „Mă întreb oare..dacă mergi mâine în oraș ai putea să îl duci și pe fratele meu la gară”. Chiar dacă ești în oraș, gara ar putea fi departe de olocul în care mergi. Cu alte cuvinte, persoana știe că nu ar trebui să vă ceară această favoare, și totuși o face. Reține că oamenii timizi pot folosi această întrebare când îți fac o invitație sau o favoare.

„ E doar o glumă”

Sarcasmul este una dintre cele mai comune manifestări ale comportamentului pasiv-agresiv. Dacă o persoană face un comentariu care te deranjează și pe care îl cataloghează că fiind sarcasm, să știi că asta este doar o acoperire. Ei spun ce gândesc dar fiindcă nu-și asumă adevăratele păreri se ascund în spatele sarcasmului/glumelor. Această frază este destul de dăunătoare mai ales când este folosită în cadrul relațiilor de cuplu sau în prezența altor persoane, menită să te pună la pământ.

”Sper că merită”

Interlocutorul, în mod evident, nu este de acord cu acțiunile tale, dar este conștient că le vei face oricum. În loc să-și exprime grijă, ei vor ”arunca” această frază pasiv-agresivă și vor ”fierbe” până în momentul în care problema va deveni majoră. Aceste persoane te vor implora să le spui detalii despre subiect, că să le poată folosi împotriva ta mai târziu

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •