Indiferent de modul în care intenționați să vă creați planul de afaceri, a avea unul – sau cel puțin o schiță brută – este un pas esențial către succes. Planurile de afaceri sunt o foaie de parcurs pentru modul în care afacerea ar trebui să crească și să se dezvolte în timp. O afacere trebuie să aibă o direcție clară; în caz contrar, devine imposibil să se ia decizii care să conducă compania să-și atingă obiectivele.
Utilizarea de instrumente și resurse pentru a dezvolta planuri de afaceri oferă proprietarilor un avantaj, deoarece le permite să acceseze cunoștințele generale din domeniu. De la adevărata scufundare profundă în industrie până la documente simple de o pagină care prezintă elementele esențiale, planurile de afaceri pot lua mai multe forme. Aici, 19 membri de la YEC își împărtășesc instrumentele și strategiile preferate pentru elaborarea acelor planuri de afaceri, indiferent de stil, scrie business.com.
Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă
1. Lean Canvas
„Instrumentul meu preferat pentru construirea unui plan de afaceri nu are nimic de-a face cu software-ul. Este un șablon simplu cu o singură foaie numit Lean Canvas. În loc să se împotmolească în detalii și paralizie de analiză, Lean Canvas oferă o vedere la nivel înalt a principalelor riscuri de afaceri, precum și domeniile de oportunitate. Este un plan care poate fi întotdeauna menționat înapoi, pentru a ghida planuri mai granulare. ” – Matt Diggity, Diggity Marketing.
2. Slidebean
„Îmi place să folosesc Slidebean pentru a crea mai întâi un pachet. Au o mulțime de șabloane de pachet de la startup-uri celebre. Le puteți folosi ca inspirație pentru flux și povestiri. Majoritatea investitorilor nu au nevoie de un plan de afaceri tradițional cuprinzător, dar este bine să ai unul. Încep cu realizarea unui pachet pentru a atinge punctele principale și apoi pot crea un plan de afaceri detaliat folosind pachetul ca schiță. ” – Christopher Seshadri, PhotoSesh.
3. Lunchclub
„Sunt un tip care lucrează în echipă, așa că de aceea pentru mine în ultima vreme a fost Lunchclub. Este fantastic. Te conectează cu oameni care se potrivesc pentru tine, expertiza și situația ta. Am întâlnit indivizi uimitori și am făcut planuri cu ei. Unele proiecte sunt deja la jumătatea drumului pentru a fi lansate. Asta se întâmplă atunci când oamenii pasionați interesați de același proiect își fac planuri. ” – Joey Bertschler, dorfnetz.li.
Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat
4. LivePlan
„Preferatul meu este LivePlan. Este doar în jur de 20 USD pe lună și face ușoară prognozare, bugetarea și urmărirea performanței unei întreprinderi mici. Este un punct de plecare excelent. Puteți stabili obiective și defini indicatorii cheie de performanță și este într-adevăr de ajutor la dezvoltarea unei imagini generale a ceea ce încercați să realizați. ” – Amine Rahal, IronMonk Solutions.
5. Un mentor de încredere
„Vă ajută să folosiți un mentor în care aveți încredere pentru a vă ghida în elaborarea unui plan de afaceri în care vă simțiți încrezători. Nu trebuie să aibă o lungime de 100 de pagini și să intre în detalii despre lucrurile la care investitorii nu vor avea grijă. Un mentor cu experiență vă poate ajuta să creați un plan care să funcționeze pentru afacerea dvs. specifică și să vă împingă în direcția cea bună. ” – Stephanie Wells, Formidable Forms.
Citește și: Peste 10.000 de start-up-uri și IMM-uri au făcut angajări în ultimele 9 luni
6. Abordarea Lean Startup
„Acest lucru poate suna contraintuitiv, dar abordarea Lean Startup de a afla cum să pun un prototip în fața câtorva clienți într-un sprint de o săptămână este cel mai bun instrument absolut pe care l-am folosit pentru a crea un plan de afaceri. Acest lucru vă face să vorbiți clienților dvs. din prima zi, validându-vă rapid ipoteza (sau invalidând-o). În plus, clienții vă vor oferi atâtea idei! ” – Cody Candee, Bounce.
Sursa foto: Unsplash