Greșeli fatale atunci când deschizi un start-up

Greseli fatale atunci cand iti deschizi un start-up

Atunci când nu ai experiență, pot interveni ușor greșeli. Există câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a începe o afacere. Cele mai importante dintre ele sunt legate de pericolul la care te expui în momentul în care vrei să îți faci un start up. În primul rând, există lipsa experienței, care te va face să iei decizii pripite și nu neapărat bune. Pentru început, trebuie să știi să îți păstrezi calmul, să ai un plan de afaceri solid și să nu îți fie teamă să ceri ajutorul.

Citește și: Cele mai frecvente greșeli pe care le fac liderii și directorii executivi

Iată care sunt câteva dintre greșelile pe care trebuie să le eviți:

Întocmirea superficială a unui plan financiar

Poate că cel mai important pas al procesului de înființare a unei afaceri este stabilirea unui plan financiar concis și puternic. Acesta va fi și mai important dacă alegi să participi la un concurs de finanțări. Trebuie să ai în vedere faptul că firma pe care o deschizi nu va avea profit pentru o perioada destul de lungă de timp și va trebui să fii pregătit pentru acest scenariu. Un plan bine pus la punct va include cheltuielile estimate pe echipamente de birou, dar și bugetul pentru marketing și salarii. Dacă vei avea mai mulți angajați, iar gestionarea celor necesare pentru contabilitate pare o sarcina prea complicată, poți apela la servicii de externalizare. Acestea îți vor permite să te concentrezi pe afacerea ta, fără alte bătăi de cap sau un om în plus.

Planul de afaceri mai trebuie să includă și estimările cu privire la sumele pe care le vei câștiga în urmăa activității firmei tale. Chiar dacă realitatea se va dovedi alta, trebuie să-ți ajustezi pe parcurs planul financiar, în funcție de progresul pe care îl faci.

Citește și: Greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când începi o afacere

  •  
  •  
  •  
  •  
  •