Platforma online care te ajută să îți construiești un plan de afaceri

Investitiile IMM-urilor locale in tehnologie sunt printre cele mai mici din UE
Wise Projects Development a lansat aplicația web WiseStartUp care le facilitează viitorilor antreprenori drumul de la idee la planul de afaceri.

“Am dezvoltat această aplicație pentru a susține creșterea afacerilor sociale din România și nu numai. Aplicația este unică pe piața din România și este adaptată legislației și nevoilor pietei. Toți cei care vor acum să înceapă o afacere sau fac un plan de afaceri ca să aplice pentru un fond european sau credit folosesc documente în Excel, care sunt destul de greu de înțeles și completat. WiseStartUp te ajută să-ți creezi un plan de afaceri cap-coadă”, au declarat reprezentanții Wise Projects.

Aplicația are integrate toate elementele necesare deschiderii unei afaceri: planificare, contabilitate financiară și management, și te ajută să îți faci planul de afaceri rapid și eficient, în patru pași: Verifică ideea, Fă un plan, Colaborează și Vinde ideea.

Astfel, după introducerea ipotezelor financiare ale ideii tale în aplicație, afli de la început dacă merită să investești într-o idee de afacere sau nu, îți construiești ușor bugetele și previziunile financiare, poți realiza un pitch pentru a atrage finanțare și poți beneficia de consultanță.

Poți pleca în construirea planului tău de la o structură predefinită, dar o poți adapta în funcție de solicitările potențialilor investitori și finanțatori.

”Dacă ideea este viabilă, îți exporti planul de afaceri și îl urmărești și poți modifica parametrii în el, dacă lucrurile se schimbă pe parcurs”, au spus reprezentanții Wise Projects, care estimează că va avea cel puțin 1.000 de conturi până la finalul anului 2016.

Aplicația poate fi accesată pe website-ul companiei: wisestartup.ro și, timp de o lună, poate fi accesată gratuit.

Citește și: Cum scrii un plan de afaceri care să atragă finanțare

Investiția de 56.000 euro necesară dezvoltării acestei aplicații a fost asigurată din fonduri europene, în cadrul proiectului “Măsuri active pentru dezvoltarea economiei sociale în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia”.

“Orice antreprenor la început de drum știe că, pentru a reuși să pună pe picioare un business care să reziste în timp are nevoie de câteva ingrediente cheie: viziune, creativitate, pasiune și determinare. În plus, are nevoie de cât mai multe informații despre ceea ce înseamnă să dezvolți și să conduci o afacere, trebuie să planifice cu grijă fiecare pas și să acționeze conform unui plan bine pus la punct”, au mai spus reprezentanții Wise Projects.

Wise Projects este o întreprindere socială cu patru angajați axată pe dezvoltarea antreprenoriatului românesc și a afacerilor sociale, înfințată în acest an de către doi antreprenori români: Corneliu Ionescu și Silvia Mișu.

În completarea acestei aplicații, Wise Projects organizează și workshop-uri specializate destinate micilor antreprenori sub denumirea de “Matematica elementară a unei afaceri”.

Economist de meserie și trainer din pasiune, Corneliu Ionescu a instruit peste 1.500 de persoane (tineri și adulți) în aproape 100 de cursuri pe teme precum educație financiară, antreprenoriat, antreprenoriat social, scriere de plan de afacere, managementul afacerilor. A acordat consultanță pentru înființarea și/sau dezvoltarea a peste 30 de afaceri, din domenii diverse (de la agricultură până la cafenele sau dezvoltare imobiliară).

Cu o experienţă în domeniul ONG de peste 15 ani, Silvia a arătat o permanentă preocupare în dezvoltarea propriilor competenţe în domeniul economiei sociale, educaţiei şi managementului organizaţional. Şi-a început activitatea de formare şi consultanţă prin îmbunătăţirea serviciilor sociale ale diverselor organizaţii prin introducerea activităţilor de animaţie şi ludotecă în oferta acestora, ulterior coordonând programe ample de consultanţă in domeniul economiei sociale si educatiei, metodele folosite fiind îmbunătăţite de formarea în NLP şi analiza tranzacţională.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. POSDRU/173/6.1/S/147019  – „Măsuri active pentru dezvoltarea economiei sociale în Regiunile București Ilfov și Sud Muntenia”.

Foto: stocksnap.io

  •  
  •  
  •  
  •  
  •