Alcatel-Lucent plănuiește să concedieze 10.000 de angajați

Alcatel-Lucent plănuiește să concedieze 10.000 de angajați

Compania franceză producătoare de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, Alcatel-Lucent, plănuiește să renunțe la 10.000 de angajați, informează Bloomberg.

alcatel

Decizia, potrivit CEO-ul brandului, Michael Combes, trebuie luată ca urmare a necesității reducerii de cheltuieli.

Cei 10.000 de angajați reprezintă doar 14% din forța de muncă a Alcatel-Lucent, al nivel mondial. În total, compania vrea să taie aproximativ 4.100 de job-uri în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, 3.800 de locuri de muncă din Asia și alte 2.100 din Statele Unite ale Americii.

Alcatel-Lucent se confruntă în prezent cu probleme economice, în condițiile în care investițiile au scăzut. Compania se confruntă și cu o competiție dură care vine din China, prin Huawei Technologies Co.

Cu mai puțin angajați, compania ar putea să devină mai atractivă pentru un posibil cumpărător, spun analiștii financiari.

Prin reducerile de personal, Alcatel-Lucent urmează modelul Nokia, brand la rândul său nevoit să renunțe la 17.000 de angajați. Analiștii sunt de părere, astfel, că o asociere între Nokia și Alcatel- Lucent ar putea duce la formarea unei alianție puternice și care ar putea să devină un competitor important pentru Ericsson AB, cel mai mare producător de rețele de telefonie mobile, dar și pentru Huawei.

În acest moment, Alcatel- Lucent trebuie să poarte discuții cu instiuțiile francize cu privire la cele 900 de locuri de muncă la care compania va renunța în Paris.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •