Ce provocări va avea viitorul CEO al Microsoft

Microsoft urmează să anunțe, în curând, persoana care va veni la conducerea companiei, după ce actualul CEO, Steve Ballmer și-a anunțat retragerea.

Noul CEO va avea o serie de sarcini de îndeplinit, nu tocmai ușoare.

În primul rând, potrivit BBC, noul CEO va avea în responsabilitatea integrarea Nokia în cadrul Microsoft.

Microsoft a achiziționat anul trecut compania finlandeză de telefonie mobile pentru suma de 5,4 miliarde de euro cu scopul de a direcționa compania lui Bill Gates și către această zonă de telefonie mobilă.

Consultații din domeniul tehnologiei sunt de părere, de asemenea, că noul CEO va „moșteni” problema de funcționalitate a sistemului de operare Windows 8. Consumatorii, spun specialiștii, încă preferă să rămână la Windows 7, deși Microsoft se gândește deja să înceapă în luna aprilie dezvoltarea sistemului de operare Windows 9.

O altă provocare pentru viitorul CEO al Microsoft va fi cea legată de brandul de jocuri create de companiei, Xbox. Următorii ani, potrivit consultanților sunt esențiali pentru consola de jocuri, mai ales că cele mai recente statistici arată că Playstation 4 depășește în vânzări noul Xbox One.

Mai mult, lansarea Xbox One a stârnit un întreg scandal după ce Microsoft a impus, inițial o serie de restricții utilizatorilor, la care a renunțat ulterior, precum necesitatea unei conexiuni la Internet pentru jocurile offline lansate pe suport fizic (pe disc) și obligativitatea jucătorii de a fi online o dată la 24 de ore.

În același timp, viitorul CEO al Microsoft va avea sarcina de a superviza divizia de cloud computing. Este o zonă cu un potential mare de dezvoltare. Sistemul Office 365 realizat de Microsoft tocmai pentru cloud computing a mers foarte bine  și cel mai probabil compania se va orienta spre realizarea unor versiuni ale acestui system mai ieftine ale cărui aplicații să folosească WEB-ul.

Dincolo de aceste sarcini, noul CEO al Microsoft va trebui să restabiliească identitatea Microsoft.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •