TRANZACȚIE – Microsoft cumpară Nokia

TRANZACȚIE - Microsoft cumpară Nokia

Microsoft va cumpăra divizia de telefonie mobilă, precum și licențe ale unor patente Nokia. Valorea achiziției se ridică la 5,44 de miliarde de euro, informează nbcnews.com

Foto: allthingsd.com/

CEO-ul Nokia, Stephen Elop, care a făcut parte din echipa Microsoft până în 2010 când compania finlandeză a decis să îl ia sub aripa sa, se va întoarce la Microsoft, la finalizarea tranzacției.

În funcția de interimar în funcția de CEO al Nokia va veni Risto Siilasmaa.

„Pentru Nokia, acesta este un moment important de reinventare, iar din punct de vedere al puterii financiare, acum putem să începem un nou capitol”, a declarat Siilasmaa.

Nokia se va ocupa în continuare de afacerea de echipamente pentru rețelele de telefonie mobilă, de realizarea hărților digitale Here, dar și de alte tehnologii avansate.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer a declarat, luni, că achizițiile vor permite mutarea design-ului de harware, manufactura, proiectarea de dispozitive, vânzarea și partea de marketing, la Microsoft.
„Pentru Microsft, tranzacția este cheia unui nou pas spre tranformarea companiei în una de dispozitive și servicii”, au precizat oficiali ai brand-ului într-un comunicat de presă.
Microsoft trece printr-o perioadă de mari schimbări. La sfârșitul lunii august, CEO-ul Steve Ballmer a anunțat că se va retrage din funcție în termen de 12 luni.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •