Vânzarea Nokia către Microsoft, blocată – Divizia de telefonie mobilă așteaptă un verdict de la autoritățile indiene

Vânzarea Nokia către Microsoft, blocată - Divizia de telefonie mobilă așteaptă un verdict de la autoritățile indiene

Înalta Curte din New Delhi. India, va da joi un verdict în cazul recursului făcut de Nokia într-o dispută legată de taxe, informează gadgets.ndtv.com.

nokia-facility_350_070113050310

Disputa a pornit de la una dintre cele mai mari fabrici deținute de Nokia în Chennai (India). Potrivit autoriăților indiene, Nokia ar datora statului taxe în valoare de  342 millioane de dolari.

Conflictul blochează, însă, o tranzacție importantă pentru Nokia care a decis să își vândă afacerea de telefonie mobilă către Microsoft. Tranzacția ar trebui să înceapă în această săptămână, dar dacă problema taxelor nu se rezolvă, Nokia s-ar putea să fie nevoit să își găsească un nou cumpărător.

Nokia s-a oferit deja să plătească autorităților indiene 270 de milioane de euro pentru a putea debloca demersurile de vânzare. Înalta Curte din New Delhi, însă, a extins audierile în acest caz către departamentul de IT al Nokia. Verdictul de joi va stabili dacă Microsoft va putea cumpăra sau nu brandul de telefonie mobilă.

Autoritățile din India au o altă dispută și cu Vodafone, tot legată de taxe. Compania ar datoria Indiei 2.2 miliarde de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •