Mindit il atrage ca partener pe Sergiu Neguţ, care preia 50% din acţiuni

Mindit il atrage ca partener pe Sergiu Neguţ care preia 50% din acţiuni

Sergiu Neguţ a preluat 50% din acţiunile Mindit, prima companie românească de background screening, fondată în urmă cu un an de Irina Arsene, într-o tranzacţie care anunţă şi alte dezvoltări de afaceri. 

Background screening sau verificarea trecutului profesional al candidaţilor şi al angajaţilor reprezintă confirmarea informaţiilor oferite de aceştia către companii, prin CV sau în formularul de aplicare, şi se realizează pe baza unui acord scris al persoanei verificate.

În SUA şi în ţările dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, procesul este larg răspândit, mai ales la firmele cu renume. Irina Arsene a introdus anul trecut background screening-ul şi în România, preluând modelul occidental.

„Marea provocare de anul trecut a fost crearea unei pieţe de background screening şi conştientizarea angajatorilor asupra utilităţii acestui serviciu. După un an de investiţii financiare, de timp, efort şi suflet, care m-a răsplătit cu rezultate frumoase, era momentul ca afacerea să treacă la nivelul următor şi să cunoască şi alte linii de business. Îl cunosc pe Sergiu Neguţ de mulţi ani şi l-am provocat să accepte o nouă poziţie, cea de partener de afaceri în Mindit, în care să-i valorificăm experienţa de manager şi lider, creativitatea şi entuziasmul. Sunt sigură că vom reuşi să realizăm lucruri frumoase, fără a ne limita la background screening. Suntem amândoi pasionaţi de oameni şi ştim că în formula potrivită se pot muta munţi”, a declarat Irina Arsene, fondator şi CEO Mindit.

Sergiu Neguţ a spus la rândul său: „De fiecare dată când mi-am schimbat angajatorul sau când compania la care lucram a avut o schimbare de acţionariat, CV-ul meu a făcut obiectul unei verificări profesioniste din partea unei firme străine. Mai mult, domeniul serviciilor pentru HR îmi este drag, pentru că aici se construiesc lucruri cu impact pe termen lung în calitatea muncii. Urmăresc Mindit încă de la înfiinţare, iar când a apărut oportunitatea de a investi, m-am grăbit s-o fac. Piaţa muncii din România are nevoie de mai multă transparenţă şi Mindit oferă asta, aduce mai multă normalitate şi încredere intre angajatori, angajaţi şi agenţii de recrutare”. Cu privire la planurile de dezvoltare, Sergiu Neguţ a adăugat: „Dincolo de oportunitatea din background screening, cel mai mult am încredere că împreună cu Irina Arsene avem potenţialul de a deschide noi linii de afaceri, care să extindă serviciile de resurse umane, fără a concura cu partenerii noştri naturali, agenţiile de recrutare, şi să valorificăm experienţa internaţională pe care Irina Arsene o deţine în management şi business development în IT&C.”

Mindit este prima companie românească de background screening profesionist care oferă servicii de calitate prin intermediul unei echipe de entuziaşti dedicaţi. Mindit realizează verificări complexe de screening, incluzând confirmarea studiilor, a certificărilor şi trainingurilor, a foştilor angajatori, dar şi colectarea de referinţe în mod direct şi controversatele verificări ale prezenţei în media şi social media. Totul se realizează într-un mod transparent şi etic, respectând cerinţele de protecţie a datelor cu caracter personal şi codul de conduită NAPBS, Mindit fiind membru de la înfiinţare.

Clienţii Mindit sunt firme multinaţionale, dar şi companii locale din domeniul IT&C, consultanţă, recrutare, servicii financiare, FMCG, pharma&healthcare. Compania încearcă să acopere şi latura socială prin oferirea de servicii gratuite ONG-urilor pentru recrutările de personal care lucrează cu categorii sociale vulnerabile.

Experienţa primului an de activitate în background screening pe piaţa din România arată că şi la noi CV-urile furnizate de candidaţi conţin inadvertenţe, în proporţii comparabile cu ţările occidentale. Astfel, 90% conţin diverse discrepanţe minore, 24% discrepanţe majore privind perioada angăjarii, iar 3% inconsistenţe grave, conţinând experienţa profesională negată de foştii angajatori.

***

Irina Arsene. Înainte de a-şi construi propria afacere, Irina a avut o carieră internaţională în domeniul IT&C. După un debut în carieră ca programator, Irina şi-a demonstrat abilităţile de lider şi manager, devenind pe rând Head of Development, Chief Sales&Marketing Officer, General Manager, acţionar şi membru al boardului din UK pentru Computaris ltd, având şi experienţa unei vânzări de succes a companiei. Ulterior vânzării companiei, Irina a făcut o schimbare majoră în carieră, devenind antreprenor, cu un prim proiect, Mindit, în domeniul resurselor umane. Irina Arsene este director certificat IoD London, deţine un MBA în Marketing la BSM şi este licenţiată în IT&C la UPB.


Sergiu Neguţ
este CEO&board adviser specializat în creştere antreprenorială şi transformare organizaţională, speaker şi Associate Dean of Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management România. Sergiu are la activ câteva investiţii ca Business Angel în întreprinderi locale, printre care Fru-Fru, 2parale si Instore Media. Până în 2011, Sergiu Neguţ a fost Director Executiv şi Board Member la Regina Maria/CMU, unde, alături de fondatorul clinicii, a contribuit la creşterea de mai bine de zece ori a companiei, printr-un mix de creştere organică, dezvoltări greenfield şi achiziţii, inclusiv vânzarea companiei de două ori către fonduri de investiţii. Înainte de CMU, Sergiu Neguţ a lucrat din Austria şi Elvetia la expansiunea est-europeană a Amgen. Sergiu a absolvit un MBA la Insead, fiind vicepreşedintele organizaţiei de alumni Insead în România şi este licenţiat  în IT&C la UPB şi REI /ASE. Sergiu coordonează proiectul “101 de la stres la succes”, lansat în cadrul Romanian Business Leaders Summit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •