Vodafone ar putea prelua Ono, cel mai mare operator de cablu din Spania

Vodafone renunta la proiectul Libra al Facebook

Consiliul de administrație al celui mai mare operator de cablu din Spania, Ono ia în discuție posibilitatea de a vinde compania către brandul britanic de telecomunicații, Vodafone, informează noticias.com.

Discuțiile au loc în contextul în care pperatorul de cablu Ono a avut pierderi de peste 14 milioane de euro anul trecut, pierderi care se adună la datoria financiară pe care compania o are deja de 3.300 milioane de euro.

Vodafone, care este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Spania, cu un total de peste 13 milioane de clienți, a prezentat deja companiei Ono o ofertă de preluare. Oferta ar fi fost estimată undeva la șapte miliarde de euro.

Pe lângă Vodafone, și multinaționala americană specializată în furnizarea de servicii de Internet, Liberty Global, și-a prezentat interesul pentru a achiziționa Ono.

Dacă Ono va fi achiziționat de Vodafone, care a decis să încheie un parteneriat și cu Orange pentru partajarea infrastructurii de rețea, compania britanică va reuși să își stabilizeze poziția pe piața fixă din Spania.

Pentru Liberty Global, preluarea Ono va însemna accesul către o piață europeană cu totul nouă. Compania este deja prezentă în Marea Britanie și Belgia.

Citește și TOP 10 – Care sunt cele mai bune companii din România pentru lideri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •