MVP Academy 2017: Investiții totale de 1,7 milioane de euro şi înscrieri pentru a patra ediţie

MVP Academy 2017: Investiții totale de 1,7 milioane de euro şi înscrieri pentru a patra ediţie

Programul de accelerare MVP Academy, dezvoltat de TechHub Bucharest, deschide aplicațiile pentru cea de-a patra ediție a acceleratorului pentru afaceri în tehnologie. Fondatorii de startup-uri care vor să beneficieze de mentorat cu profesioniști în tehnologie, conexiuni către industria globală și oportunități de finanțare pot aplica la următoarea ediție. Programul este gratuit și aplicațiile sunt deschise pe site-ul programului www.mvpacademy.co până duminică, 19 februarie 2017. 

Cea de-a patra ediție a acceleratorului MVP Academy va avea loc anul acesta în perioada 6 martie – 8 mai, la TechHub Bucharest – cel mai mare spațiu de coworking dedicat profesioniștilor în tehnologie din România. Programul se extinde pe o durată de 9 săptămâni și se adresează antreprenorilor în tehnologie care dezvoltă afaceri cu potențial global. În cele trei ediții de până acum, MVP Academy a accelerat creșterea a 45 de afaceri.

760.000 euro – investiția totală obținută de absolvenții MVP Academy 2016

7 dintre startup-urile participante la MVP Academy 2016 au obținut în total finanțări în valoare de peste 760.000 Euro, printre care Reflex, Urby și TypingDNA, cumulând astfel la 1.7M investiții totale în echipele participante la MVP Academy. In prezent,  8 dintre produsele dezvoltate de aceștia sunt active pe piață, iar restul sunt în continuare în dezvoltare. Acestea adresează industrii precum inteligență artificială, securitate, energie, eHealth, agritech, mobilitate, cele mai multe dintre ele au un model de business B2B/B2C și o treime dintre ele sunt produse hardware.

Cele mai multe dintre echipele participante în ediția din 2016 și-au crescut echipa în ultima perioadă, un singur startup suspendându-și activitatea de la terminarea programului și până acum.

Printre startup-urile cu cele mai bune rezultate se numără:

  • Reflex  a obținut o investiție și va începe testările clinice pentru produs din februarie 2017.
  • Silometer a înregistrat venituri de peste 106.000 Eur în 2016 și este în preselecții pentru programul de accelerare Pearse Lyons Accelerator (Dublin).
  • Scooterson a fost acceptat în programul de accelerare HAX Boost (San Francisco) și are precomenzi în valoare de peste 380.000 EUR.
  • TypingDNA a primit investiție de la GECAD Ventures și mai mulți investitori de tip angel locali. O primă versiune a produsului a fost lansată sub formă de API.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •