Cel mai bine cotat manager american punctează 3 greșeli pe care orice investitor milenial ar trebui să le evite

Managerii din Romania castiga de 10 ori mai mult decat subalternii

Forbes l-a clasat pe Jeff Erdmann din grupul privat de investiții bancare și de investiții al Merrill Lynch drept cel mai bun manager de patrimoniu al națiunii timp de trei ani la rând. Într-un interviu exclusiv pentru Business Insider, Erdmann a spus că milenialii și alți noi investitori ar trebui să evită trei greșeli de bază. 

Asumarea riscurilor mari  

Erdmann spune că unii tineri investitori cred că trebuie să-și asume mari riscuri, deoarece încep cu bani relativ puțini și doresc să poată plăti pentru o nuntă sau o casă în viitorul apropiat. În mintea sa, acești investitori au înțeles situația greșit. El spune că investițiile inițiale mai mici i-au pus într-o poziție vulnerabilă atunci când a fost vorba de absorbția unor pierderi uriașe. 

„Fiind tineri nu înseamnă că veți deveni mai agresivi și veți face comerț în și din piață și veți specula asupra unei anumite marje sau strategii de opțiuni”, a spus el. „Nu vă puteți permite să vă pierdeți banii”. Ce ar trebui să facă investitorii tineri: Erdmann declară că noii investitori nu trebuie să joace dur doar pentru că au avantajul timpului 

Bazarea pe roboți 

Erdmann felicită unele dintre schimbările pe care robo-consilierii le-au adus lumii investitoare, cum ar fi reducerea comisioanelor și simplificarea faptului că oamenii își investesc în mod constant banii. Dar el spune că tranzacționarea ultra-simplă poate încuraja investitorii să facă ceva greșit în cea mai proastă perioadă.   „Cel mai mare risc pentru investitori este emoția lor”, a spus el. „Puteți alege telefonul, puteți lovi un buton și puteți intra sau ieși din piață. Cele mai mari greșeli pe care investitorii le-au făcut istoric sunt acele tipuri de acțiuni”, spune managerul citat de bussinesinsider.

Urmarea trendurilor vechi  

Este normal ca un nou investitor să vrea să se implice și să urmeze o strategie populară care a funcționat în trecutul recent. „Ceea ce fac mulți investitori tineri este să urmărească ultima tendință pentru următorii 10 ani.  

Erdmann folosește indexarea ca exemplu. A fost o tactică extrem de reușită în timpul pieței de tauri, iar un investitor care și-a pus banii într-un fond care urmărea S & P 500 cu un deceniu în urmă și l-ar fi lăsat singur ar fi beneficiat de o întoarcere extraordinară. Dar, în decursul ultimului deceniu, indicele a scăzut substanțial. 

Sursa foto: Unsplash