5 schimbări simple care te vor face mai fericit și încrezător în tine

O schimbare simpla care te va face mai fericit și încrezător

Să treci printr-o schimbare este dificil. Promisiunile care încep cu pași încrezători, motivați de venirea unui an nou sau începerea unei noi săptămâni pot deveni rapid activități plictisitoare și dificile de îndeplinit.  Dar dacă am schimba strategia? Cum ar fi să adăugăm elemente specifice în viața de zi cu zi care să aducă nu doar rezultate pozitive și de durată, dar să fie și distractive?

Învață o limbă străină cu ajutorul unui hobby deja existent

Nu trebuie să devenim fluenți într-o nouă limbă străină. Chiar și cunoașterea a câtorva fraze cheie poate fi suficientă în a avea conversații interesante. A fi poliglot aduce o îmbunătățire a percepției, a luării decizilor și întârzie declinul cognitiv asociat cu demență sau Alzheimer.

Așadar, cum alegem o nouă limbă străină și cum putem rămâne motivați în a o învăța? Cel mai ușor ar fi să creezi o legătură între obiectivul tău și un hobby preferat.

Ești un mare fan al unei echipe de fotbal străine? Învață câteva încurajări în portugheză, olandeză și altele. Îți place un serial cu influențe din alte țări (cum ar fi “Vikingii” și cultura islandeză)? Poți explora mai departe limbajul pe care îl folosesc în dialogul dintre actori.

Obține un certificat

Înscrie-te la un curs pentru care poți obține un certificat la finalizarea lui. Poate fi ceva legat de carieră sau ceva care are o însemnătate la nivel personal (cursuri de prim-ajutor, trainer, scufundări etc). A obține un certificat nu are același impact cu a obține o diplomă universitară, însă poate să te țină motivat și îți furnizează informații folositoare și bune de pus în practică. Când vei atinge finalul cursului, te vei simți încrezător și te vei putea bucura de un nou succes.  

Încearc să devii un mic expert

Nu te lăsa intimidat de cuvântul expert. Dacă nu poți dedica timp unui curs complet, poți să aprofundezi o anumită parte dintr-un concept mai larg cum ar fi marketingul sau vânzările. Alegerea poate fi, de exemplu: vorbirea persuasivă, trend-uri în social media, potrivirea vinurilor cu feluri de mâncare și multe alte nișe care să te pasioneze și să te ajute în a deveni mai încrezător în propriile puteri.

Începe prin a scrie o listă de articole pe care să le citești. Poți urma și un curs online sau poți să asculți cărți în format audio pe drumul înspre muncă.  

Înscrie-te la antrenamente de arte marțiale

Sincer, se poate extinde acest sfat pentru orice activitate fizică menită să îți schimbe rutină. Poate deja mergi la sală, așa că de ce să nu încerci și alt sport? Dacă nu te-ai apucat de ceva, ar fi timpul potrivit pentru o schimbare, pentru a diversifica grupurile din care faci parte și a cunoaște noi noțiuni.  

Schimbare pentru tine, dar și pentru ceilalți: Alege să fii mentor

S-a demonstrat că cea mai bună cale de a învăța și a îmbunătăți noțiuni este de a-i învăța pe alții. Să devii un fel de mentor pentru cineva este o manieră grozavă de a transmite mai departe know-how-ul de care dispui și a te bucura de ceea ce faci.

Singurele promisiuni pe care merită să le faci sunt acelea pe care o să le și îndeplinești. Caută activități interesante, distractive și pline de satisfacții. Îți poți crea obiectivele de învățare astfel încât să fie accesibile, realizabile în perioada de timp pe care tu o preferi – zile, săptămâni, luni.  

  •  
  •  
  •  
  •  
  •