Săptămâna Belgiană, la Pullman Bucharest World Trade Center

Săptămâna Belgiană, la Pullman Bucharest World Trade Center

Cea de-a parta ediție a Săptămânii Belgiene va avea loc în perioada 11-15 aprilie la Pullman Bucharest World Trade Center. Evenimentul de anul acesta va fi dedicat gastromoniei și industriei alimentare belgiene și se va bucura de participarea invitaților speciali, Alex Verhoeven, chef de elită și proprietar al prestigiosului restaurant Fleur de Sel din Kasterlee, Belgia, cât și a renumitului ciocolatier belgian, Laurent Gerbaud.

Organizată pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociația de Afaceri Româno-Belgiană, Săptămâna Belgiană se bucură de sprijinul și de participarea Ambasadei Regatului Belgiei în România.

Chef-ul belgian Alex Verhoeven va crea și va supraveghea pregătirea meniurilor belgiene servite în restaurantele Pullman Bucharest în timpul Săptămânii Belgiene, precum și la evenimentul de gală, ce va avea loc miercuri, în sala New York Ballroom. Alex este proprietarul „Fleur de Sel”, cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atât de către Michelin cât și de Gault & Millau.

Agenda săptămânii va cuprinde o degustare privată susținută de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua față a ciocolatei belgiene, pentru rețetele sale inovatoare și angajamentul ferm față de ingrediente naturale, organice.

Delegația Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la București. Conferințe de afaceri și seminarii se vor îmbina cu sesiuni informale de networking, ce vor permite participanților să câștige know-how, precum și conexiuni valoroase.

Marți după-amiază, FEVIA, Federația Belgiană a Industriei Alimentare, va organiza o prezentare cu privire la prezența sa pe piața românească.

Miercuri, membrii Biroului Producătorilor de Carne din Belgia vor avea întâlniri cu partenerii lor români.

Joi, va avea loc un seminar de o zi, cu tema „Alimentaţia – un lanţ lung de aprovizionare”.

Miercuri și joi va avea loc, la World Trade Center, evenimentul Open Business Days, oferind spațiu de expunere şi noi oportunități de afaceri companiilor beliene prezente pe piața locală.

În 2015, importurile din Belgia au însumat 1,484.4 milioane de euro, o creștere de 18,4%, comparativ cu anul precedent. Exporturile către Belgia au cunoscut, de asemenea, o creștere de 10,8%, până la 921,9 milioane de euro. Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele două țări sunt utilaje și echipamente, transport, produse chimice și textile, potrivit unui raport al Agenției de Comerț Exterior din Belgia. Exporturile industriei alimentare din Belgia în România s-au ridicat la 150 de milioane de euro în 2015

  •  
  •  
  •  
  •  
  •