Startup-urile în tehnologie, invitate să aplice la How to Web Startup Spotlight 2016

Startup-urile în tehnologie, invitate sa aplice la How to Web Start-up Spotlight 2016

Startup-urile în tehnologie sunt invitate să aplice la How to Web Startup Spotlight 2016, program de dezvoltare a afacerilor în tehnologie. Începând cu anul acesta, aplicațiile sunt deschise pentru startup-urile din întreaga Europă, iar cele 50 de echipe care vor fi acceptate în program își vor prezenta produsele pe scena principală a conferinței. Pe lângă expunerea în fața profesioniștilor din industria de tehnologie, întâlniri unu la unu cu potențiali parteneri, sesiuni de pregătire a pitch-ului și sfaturi practice despre finanțarea afacerilor, startup-urile vor concura și pentru premiile în bani oferite de partenerii programului. Înscrierile pentru Startup Spotlight sunt deschise pe site-ul conferinței până pe 25 Septembrie.

A cincea ediţie How to Web Startup Spotlight va începe pe 31 octombrie la TechHub Bucharest și va continua pe 1 și 2 noiembrie la Teatrul Național din București, în cadrul conferinței How to Web. Pe parcursul a trei zile, programul de dezvoltare a afacerilor în tehnologie pune la dispoziția startup-urilor europene o rețea de conexiuni cu potențiali parteneri comerciali, investitori, incubatoare și acceleratoare, întâlniri unu la unu și sesiuni de mentorat cu specialiști în domeniu. În plus, echipele care vor fi selectate în program își vor prezenta produsele în fața celor peste 1000 de participanți la conferință.

How to Web Startup Spotlight – rezultatele programului din 2015

Peste 120 de startup-uri au participat până acum la cele patru ediții ale programului. În 2015, Startup Spotlight a adus pe scena conferinței din București 30 de startup-uri din 9 țări, reprezentând 14 comunități locale de startup-uri. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, echipele au participat la 384 de întâlniri de afaceri cu 54 de experți în industrie din întreaga Europă.

Majoritatea startup-urilor care au intrat în programul din 2015 aveau cel puțin un prototip funcțional și cunoșteau în profunzime piața căreia i se adresau. 27 din cele 30 de companii care au participat la Startup Spotlight în 2015 și-au lansat produsele pe piață și și-au mărit numărul de clienți pe parcursul ultimului an.

Câștigătorii ediției din 2015 sunt BranchTrack (cel mai bun startup), Symme 3D (IXIA Innovation Award), Jaboo (Runner-up) și Safe Drive (cel mai bun pitch).