Angajații majorității companiilor vor continua să lucreze de acasă 40% din timp, până la finalul anului

Angajatii majoritatii companiilor vor continua sa lucreze de acasa 40% din timp, pana la finalul anului

Angajații majorității companiilor vor continua să lucreze de acasă 40% din timp,  cel puțin până la sfârșitul lui 2020, arată un studiu al HPDI (Human Performance Development International).

Printre obiectivele studiului, care a avut peste 3.000 de participanți, s-a aflat identificarea principalelor probleme cu care se confruntă angajații care lucrează de la distanță.

Citește și: Liderii sunt negustori de speranță 

Astfel, 36% dintre respondenți au nominalizat lipsa înțelegerii emoțiilor și a trăirilor personale ca principal impediment al muncii de acasă. Transmiterea defectuoasă a informației a constituit cea mai mare provocare pentru 28% dintre angajații incluși în cercetare, iar 23% au fost nemulțumiți în special de creșterea timpilor de răspuns, în lipsa interacțiunii directe.

În proporție de 13%, angajații au considerat că activitatea le-a fost îngreunată în special de probleme care au ținut de canalele de comunicare. Mai multe informații despre rezultatele aceste cercetări, veți regăsi în materialul aflat aici sau mai jos în corpul emailului.

În restul timpului, angajații vor lucra de la birou, dar procesul de digitalizare se va accelera, angajatorii dorindu-și să fie și mai bine pregătiți pentru situații similare, care ar putea apărea în viitor și ar putea necesita munca de la distanță a majorității personalului.

Compania HPDI, care este unul dintre cei mai importanți furnizori de consultanță și strategie în resurse umane de pe piața autohtonă, a desfășurat recent o cercetare cu ajutorul celor peste 3.000 de participanți la webinariile pe care le-a organizat, începând cu a doua jumătate a lunii martie.

Citește și: Opțiuni aflate la îndemâna angajatorilor în contextul COVID-19

Respondenții provin din domenii variate, de la IT și bănci, până la industria producătorilor de componente auto sau cea farmaceutică. Printre obiectivele studiului s-a aflat identificarea principalelor probleme cu care se confruntă angajații care lucrează de la distanță.

Astfel, 36% dintre respondenți au nominalizat lipsa înțelegerii emoțiilor și a trăirilor personale ca principal impediment al muncii de acasă. Transmiterea defectuoasă a informației a constituit cea mai mare provocare pentru 28% dintre angajații incluși în cercetare, iar 23% au fost nemulțumiți în special de creșterea timpilor de răspuns, în lipsa interacțiunii directe. În proporție de 13%, angajații au considerat că activitatea le-a fost îngreunată în special de probleme care au ținut de canalele de comunicare, respectiv de diversele platforme video pe care le-au folosit.

  • 10
  •  
  •  
  •  
  •