Călătoriile trebuie să fie o parte esențială în construirea unei afacerii

Calatoriile trebuie sa fie o parte esentiala in construirea unei afacerii

La prima vedere, călătoriile frecvente, atunci când abia îți contruiești afacerea, ar putea să pară o decizie nechibzuită. Dar îți vine să crezi că, de fapt, îți poți îmbunătăți afacerea acceptându-ți, în același timp, și spiritul de călător?

Amar Hussain, antreprenor și autor contribuitor la publicația entrepreneur.com, povestește cum a reușit el să construiască afacerea în timp ce călătorea pe cele șapte continente. Iată patru beneficii pe care le întâmpini la drum.

1. Vei învăța să fii mai productiv.

Călătoritul te forțează să te concentrezi pe o variabilă care vine odată cu funcția de antreprenor: stilul tău de lucru.

Fiind într-o călătorie, vei fi mult mai motivat să îți duci munca la bun sfârșit, cât mai repede. Multitudinea de activități și locuri de explorat sunt un memento al vieții pe care ți-o dorești și libertatea pe care încerci să o creezi. Nu există timp pentru amânare.

În plus, având în vedere că circuli constant dintr-un anumit fus orar în altul, dependența de tehnologia crește. La început, acest lucru poate părea un dezavantaj. Totuși, instrumentele potrivite ar putea să te ajute să fii mereu conectat la sarcinile și întâlnirile în interes de serivciu. Totul se face la timp, pentru că nu poate fi altfel decât așa.

2. Vei găsi inspirație.

Mulți antreprenori au lăsat ochii în jos, au închis jaluzelele și pornesc în business fără să mai privească în sus. Chiar dacă munca asiduă este o parte integrantă în construirea unei afaceri de succes, trebuie să te mai oprești uneori, să reflectezi asupra capacității tale de a veni cu idei noi, pentru a găsi inspirație. Călătoriile pot oferi descoperiri uimitoare despre cum funcționează lucrurile.

3. Îți vei extinde rețeaua de cunoștințe.

Mulți antreprenori aleg să traversele globul pentru a strânge mâini și pentru a-și face noi conexiuni. Te poți întâlni direct cu investitori, potențiali co-fondatori, liber profesioniști și mulți alți oameni cu care ai vrea să lucrezi pe parcursul activității în afaceri. Având în vedere că îi întâlnești personal, este mai ușor să îți faci o idee despre ei și să înțelegi dacă merită să continuați o relație profesională.

Cu siguranță, vei întâlni, de asemenea, oameni care vor avea un impact neașteptat asupra afacerii tale.

1. Poți avea un nivel de trai mai bun și un echilibru între viața profesională și cea privată.

Nu te-ai simți mai motivat să lucrezi dacă ai putea, mai întâi, să înoți la răsărit în ocean sau să mergi la un curs de yoga pe plajă?

Atunci când călătorești, ai ocazia să faci multe lucruri pe care, în mod obișnuit, nu le-ai exprimenta acasă. Acest lucru îți menține corpul activ și mintea sănătoasă. Și dacă nu ești suficient de sănătos pentru a lucra la afacerea ta, încotro te întrepți?

Pentru un călător, nu există nici o limită de opțiuni din care să aleagă. Există o mulțime de orașe mari pentru nomazii digitali. Singurul lucru care te trage înapoi este frica de necunoscut.

Astăzi, este mai ușor ca oricând să îți construiți afacerea de oriunde. Dacă profiți de opțiunile tehnologice, te concentrezi asupra priorităților și îți acorzi timp pentru odihnă și reflectare, vei putea să crești semnificativ succesul afacerii tale.

(Foto: Tim Graf, www.unsplash.com)