Bulgaria așteaptă antreprenori români (I)

Bulgaria asteapta antreprenori romani

Pentru marea majoritate dintre noi, Bulgaria reprezintă țara vecină, în care mergem în vacanță la mare sau la munte. Dar Bulgaria înseamnă mult mai mult decât atât: este o oportunitate pentru afaceri, mai ales pentru antreprenorii români care au dovedit deja acasă că produsul sau serviciul pe care l-au lansat în piață este un succes și are un potențial de creștere mare, și care doresc să se extindă la nivel internațional.

Ce suport institutional găsiți în Bulgaria?

Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria-România reprezintă principala entitate care acordă suport mediului de afaceri din cele două țări, la nivel național. Suntem singura entitate cu birouri proprii și echipe ale BCCBR în cele două țări pe care le reprezentăm – în Sofia și București -, acest lucru făcând ca activitatea noastră să se desfășoare cu o viteză sporită și mult mai multă flexibilitate. Activitatea susținută din ultimii ani a făcut ca BCCBR să reunească în acest moment membri care acoperă 15 industrii diferite, din ambele țări: de la companiile antreprenoriale cu mai puțin de zece angajați, până la multinaționale, ca OMV Petrom și EMag. La ora actuală, principalii jucători români de pe piața din Bulgaria sunt membri ai BCCBR.

Pentru noi, la nivelul Camerei de Comerț bilaterale Bulgaria-România, creșterea schimburilor comerciale dintre două țări reprezintă doar unul dintre punctele pe care încercăm să le acoperim. Activitatea noastră este diversificată în încercarea de a dezvolta economic regiunea cea mai estică a Uniunii Europene. Astfel, în ultimii ani, am acordat suport pentru identificarea de potențiali parteneri în cadrul programelor operaționale transfrontaliere pentru peste 40 de proiecte depuse. Am sprijinit identificarea partenerilor în peste 25 de proiecte B2B, am stabilit parteneriate cu toate asociațiile profesionale și patronatele din industriile de interes în relațiile comerciale dintre cele două țări și avem relații foarte strânse cu autoritățile publice, locale, regionale și centrale în ambele țări, astfel încât putem să acordăm asistență companiilor membre, atunci când este necesar. Mai mult decât atât, ne-am implicat activ în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării pentru a putea să acordăm asistență mediului de afaceri din România și Bulgaria în identificarea de oportunități și parteneri din cele 14 țări dunărene și nu numai.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •