Identificarea unui lider adevărat în câțiva pași

Identificarea unui lider adevarat in cativa pasi

Succesul unei afaceri se află în mâinile conducătorilor săi. Cultura unei afaceri este în primul rând stabilită la locul de muncă, iar liderii stabilesc tonul. Întreprinderile vor colapsa sub lideri cu obiective imediate, lipsă de viziune, comunicare defectă sau egouri mari. Cu liderii potriviți, afacerile vor crește.

Iată patru moduri de a identifica un lider adevărat.

1. Observați-le caracterul și etica muncii

Înainte de a decide dacă cineva se potrivește rolului sau poziției de conducere disponibile, doriți să determinați ceea ce căutați într-un lider. Trebuie să știți ce caracteristici și etică de lucru doriți să aibă liderii companiei. Din acel moment, puteți începe să observați care dintre acele calități pe care le vedeți printre oamenii de la locul de muncă și să căutați potențiali lideri, scrie business.com.

Marcel Schwantes, director și fondator al Leadership of the Core, a scris un articol pentru Inc. despre modalități de a identifica un lider în cadrul unei afaceri. El explică faptul că marii lideri pun afacerea pe primul loc și conduc prin exemplu.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

„Nu sunt motivați de putere, avere, statut, faimă sau aprobare”, a scris Schwantes. „În schimb, sunt motivați intrinsec și suficient de umili pentru a face întotdeauna lucrurile corecte”.

Un lider adevărat comunică cu echipa sa pentru a-i ține la curent și a arăta că sunt apreciați. Marillyn Hewson, președinte executiv la Lockheed Martin, consideră că liderii ar trebui să comunice adesea pentru a oferi stabilitate la locul de muncă, chiar și în perioadele de schimbare.

„Ei trebuie să-și motiveze echipa să facă tot posibilul, chiar și atunci când organizația se confruntă cu incertitudini”, a explicat Hewson. „Ei îi ajută pe cei din jurul lor să mențină lucrurile în perspectivă și să rămână concentrați asupra misiunii – inspirând încredere că, prin orice schimbare trece acum organizația, există un viitor luminos înainte.”

Potrivit Schwantes, liderii adevărați vor fi cei care învață în mod intenționat mai mult, provocându-se pe ei înșiși și pe alții, îmbunătățind mediul de muncă și etica muncii și încurajând echipele să își atingă obiectivele.

2. Oferă oportunități la locul de muncă pentru apariția abilităților de conducere

Unul dintre cele mai precise moduri de a testa abilitățile de conducere ale unei persoane este de a o pune în rolul de lider. Aceasta ar putea include mentorat și coaching.

Citește și: Greșeli de social media marketing și cum poți să le repari

Să încerce noi experiențe în diferite roluri vă va permite să evaluați modul în care ei învață, dacă au o gândire orientată spre dezvoltare și dacă se descurcă bine sub presiune și cu responsabilități suplimentare.

Adevărații lideri încearcă să lucreze la ei înșiși și etica lor în muncă. Aceștia acceptă provocări ca oportunități de creștere și sunt dornici să învețe noi abilități.

3. Întrebați-i pe ceilalți

Oamenii care au lucrat cot la cot cu potențiali lideri vor avea cunoștințe deosebite despre abilitățile lor și impactul lor asupra afacerii. Colaboratorii vă vor oferi feedback suplimentar cu privire la personalitatea și stilul de conducere al persoanei despre care vă interesați.

„Evitați să puneți întrebări de genul:„ Crezi că Dave de la vânzări ar fi un lider potrivit? ”, A spus Schwantes.

4. Utilizați instrumente de evaluare predictivă și evaluări ale personalității

Instrumentele de evaluare variază în funcție de ceea ce examinează și de profunzimea întrebărilor. Există personalități, abilități de conducere și evaluări comportamentale. Înainte de a alege un instrument, trebuie să vă asigurați că acesta va testa abilitățile specifice pe care le doriți la un lider.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •